De ce să nu mănânci roşii sau ciocolată dacă suferi de pietre la rinichi?

1 75662 original jpg jpeg

Pietrele la rinichi apar atunci când în echilibrul natural al apei, sărurilor şi mineralelor ce se găsesc în urină există modificări. Pentru a preveni această tulburare a tractului urinar, adoptă un stil de viaţă sănătos. Însă, dacă deja suferi de pietre la rinichi, există câteva alimente pe care ar trebui să le eviţi.

Roşia

Roşia dă gust multor feluri de mâncare şi este bogată în substanţe nutritive. Însă coaja roşiei conţine o cantitate mare de oxalat, compus care agravează dezvoltarea pietrei la rinichi. Prin urmare, evită să mănânci roşia cu coajă.

Spanacul

Spanacul este bogat în oxalat şi după ce este asimulat de organism, el se combină cu calciu pentru a forma cristale de oxalat de calciu în timp ce urina este produsă de rinichi. Aceste cristale de oxalat de calciu se numesc pietre la rinichi. Prin urmare, dacă mânâni mult spanac, atunci când suferi de pietre la rinichi, afecţiunea se va agrava.

Sarea şi alimentele sărate

Persoanele care suferă de pietre la rinichi ar trebui să reducă considerabil consumul de sodiu, dacă nu vor ca tulburarea să se agraveze. Se recomandă limitarea aportului de sodiu la 2500 miligrame pe zi. În plus, ar trebui evitate alimentele care conţin cantităţi mari de sodiu: chips-urile, peşte afumat şi în salamură, murăturile, sosurile, ketchupul, alunele sărate, brânza sărată, sunt doar câteva dintre ele.

Ciocolata

Dacă suferi de pietre la rinichi, medicii ar trebui să recomande pacienţilor să evite ciocolata deoarece este o sursă bogată de oxalat. Poate fi mâncat un cub de ciocolată pe săptămână, dacă chiar îţi este poftă. Dar, dacă este posibil, renunţă la acest dulce şi înlocuieşte-l cu altceva.

Ceaiul

Majoritatea ne începem ziua cu o ceaşcă de ceai fierbinte pentru că are propriile beneficii pentru sănătate. Însă acest obicei este bun pentru oamenii sănătoşi. Dacă ai pietre la rinichi, acest lucru poate fi foarte dăunător. În timp, ceaiul poate agrava şi mări dimensiunea pietrelor.

Credit foto: www.artchocolat.comRecente

clickpentrufemei ro (2) jpg
branca ursului femeie shutterstock 659200591 jpg
Chec cu lamaie  Sursa foto shutterstock 2032280408 jpg
3 motive sa te speli pe fata seara  Sursa foto shutterstock 1924405574 jpg
shutterstock 512817400 jpg
O locuință de revistă, amenajată în patru pași simpli jpg
De ce sa masezi tenul cu miere  Sursa foto shutterstock 1613904577 jpg
Rulada cu gem de cirese  Sursa foto shutterstock 2072439719 jpg
Tocuri jpg
pahar cu apa jpg
Ratatouille  Sursa foto shutterstock 1664054827 jpg
shutterstock 1836252643 jpg
Suleiman Magnificul, lalele  foto   Shutterstock jpg
ClickPentruFemei (4) (6) jpg
avion  sursa   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
Prajitura cu mere  Sursa foto shutterstock 376258168 jpg
Grup de drumeti langa lac JPG
40 de ani jpg
Pensule machiaj jpg