De ce te doare capul frecvent

1 81001 original jpg jpeg

Stilul de viaţă foarte activ şi stresul din fiecare zi sunt însoţite de durere de cap. Dacă şi tu te confrunţi frecvent cu durere de cap şi nu îţi dai seama care este motivul real din spatele ei, iată care sunt posibilele cauze care ar provoca-o.

Ai dormit prea mult

Da, este adevărat. Prea multe ore de somn pot afecta sănătatea, provocând dureri de cap frecvente şi făcându-te să te simţi fără chef de nimic.

Ai luminozitatea calculatorului dată la maxim

Ochii noştri, în mod normal, nu suportă lumina puternică de la calculator prea mult timp. Şi dacă tu lucrezi zilnic 8-9 ore şi priveşti în calculator, atunci ochii sunt suprasolicitaţi şi ajungi la sfârşitul zilei să te confrunţi cu o puternică durere de cap. Pentru a evita neplăcerea provocată de durere, cea mai bună soluţie este să reduci luminozitatea ecranului înainte ca retina să fie afectată.

Ţi-ai prins părul foarte strâns

Dacă obişnuieşti să-ţi prinzi părul coc sau coadă de cal, s-ar putea ca durerea de cap să fie din cauză că l-ai strâns prea tare. Probabil că nu o dată te-ai confruntat cu durere de cap deoarece ai avut părul mult prea strâns. Evită durerea purtând părul desprins sau prins lejer.

Ai prea multe probleme personale

Este foarte important să ai un mediu pozitiv acasă, deoarece este locul în care te întorci după o zi foarte obositoare. Şi dacă locuieşti cu o persoană care este negativă şi îţi reproşează diverse lucruri, este foarte posibil ca aceasta să fie cauza durerii de cap.

Ai o postură greşită

Muşchii, gâtul şi coloana vertebrală te ajută să ai o postură dreaptă. Atunci când stai într-o poziţie incorectă pentru mai mult timp, este posibil să te confrunţi cu durere de cap. Este recomandat să stai dreaptă pe scaun şi când mergi, pentru a evita durerea de cap şi alte probleme care pot să apară de-a lungul timpului.

Ai stat prea mult în soare

Dacă de obicei ieşi din casă când soarele este foarte puternic, atunci cauza pentru care te doare capul este evidentă. Recomandat este să porţi ochelari de soare de fiecare dată când ieşi afară.

Ai băut prea multă cafea

Cafeaua este băutura cu care majoritatea oamenilor îşi încep ziua. Se spune despre cafea că stimulează capacitatea creierului şi creşte nivelul de energie, dar numai dacă este consumată în cantităţi potrivite. Cafeaua băută excesiv provoacă durerea de cap, însă recomandate sunt două ceşti pe zi.