De ce trebuie să fii la zi cu analizele de sânge

1 69056 original jpg jpeg

Chiar dacă multe afecţiuni nu se pot diagnostica în urma unui simplu test de sânge, această analiză oferă multe detalii despre starea ta de sănătate. În plus, aceasta îţi dă posibilitatea să identifici potenţialele probleme din vreme, atunci când tratamentelele au toate şansele să dea rezultate.

Risc crescut de Alzheimer

Proteinele din sânge pot indica cu un deceniu înainte de apariţia simptomelor bolii dacă ai un risc mare de a dezvolta boala Alzheimer,spun cercetătorii.

Istoricul privind comoţiile

Este important să ştii dacă ai o comoţie cerebrală,pentru că o accidentare ulterioară poate fi extrem de periculoasă. Testele de sânge pentru markerii specifici pot detecta o comoţie şi la 7 zile după ce a avut loc.

Cât de hidratată eşti

Deshidratareaare multe efecte negative asupra sănătăţii. De aceea,un test de sânge poate spune dacă te confrunţi sau nu cu această problemă.

Risc crescut de depresie

Depresia clinică este considerată de specialişti boala secolului. Potrivit unui studiu recent,cercetătorii au descoperit că o anumită substanţă chimică din creier,care este,de asemenea,prezentă şi în sânge,poate măsura serotonina,altfel spun hormunul fericirii. Un nivel scăzut de serotonină poate cauza depresie,tristeţe,iritabilitate.

Totul despre virusuri

Analizele de sângesunt în măsură să dezvăluie toate virusurile cu care te-ai confruntat până când ţi-ai făcut testele. Deoarece organismul tău creează anticorpi ca răspuns la boală,aceştia rămân în fluxul sangvin pentru tot restul vieţii tale. Cunoscând care dintre aceşti anticorpi sunt prezenţi printr-un test de sânge,medicii pot determina cea mai bună metodă de tratament.

Risc ridicat de alcoolism

Persoanele care au o predispoziţie pentru alcoolism au o substanţă chimică în sângele lor numită Peth. Specialiştii spun că între alcolism şi acest produs chimic există o foarte mare legătură. El poate fi descoperit doar printr-un test de sânge.