Dureri de genunchi inexplicabile? Iată care-i cauza!

1 73047 original jpg jpeg

Sunt zile în care suferi de dureri de genunchi chiar dacă nu ai făcut niciun efort fizic? Dacă da, atunci s-ar putea să fie provocate de factori la care nici nu te-ai fi gândit, pentru că este o afecţiune comună cu o varietate de cauze.

Sistemul osos uman este o parte importantă a corpului,deoarece aceasta face cadru de lucru al corpului şi,de asemenea,efectuează şi alte funcţii cum ar fi sprijinirea mişcărilor şi protejarea organelor vitale. Îmbinările (coatele şi genunchii) sunt locuri în sistemul osos uman care conectează două oase,în aşa fel încât să existe o libertate de mişcare. Sunt unele dintre cele mai importante articulaţii ale corpului nostru şi,de asemenea,articulaţiile au tendinţa de a fi afectate în cazul în care acestea sunt puse sub presiune constantă. Genunchiul este cea mai complexă şi poate cea mai solicitată şi importantă articulaţie a corpului nostru. Poate fi afectat foarte repede în cazul în care este pus sub presiune constantă. Cu toate că de obicei aceste dureri de genunchi apar la persoanele mai în vârstă,durerea de genunchi poate afecta pe oricine,indiferent de vârstă şi sex. Există mai multe cauze care provoacă dureri articulare,cum sunt anumite infecţii,osteoporoza,de care cele mai multe dintre noi suntem conştiente. Dar sunt şi alte cauze surprinzătoare despre care nu ştim şi nu credeam că ar putea provoca durerea.

Iată care sunt cauzele neştiute care provoacă dureri de genunchi: Neschimbarea rutinei exerciţiilor fizice

Multe persoane urmează aceleaşi exerciţii fizice,în fiecare zi,timp de câteva luni. De exemplu,doar alergatul sau genoflexiunile. Aceste antrenamente duce la suprasolicitarea genunchilor,care vor fi afectaţi pe termen lung. Aşadar,este esenţial să fie schimbată rutina exerciţiilor,din când în când,şi să fie solicitate toate părţile corpului într-un mod echilibrat.

Obezitatea duce la dureri de genunchi

Un alt motiv pentru care sunt persoanele se confruntă cu durere de genunchi este obezitatea. În acel moment,toată greutatea corpului este lăsată pe picioare şi cei care vor fi afectaţi sunt genunchii. Aşadar,încearcă să te menţii sănătoasăşi să ai aceeaşi greutate,pentru a evita durerile de genunchi.

Nu te întinzi destul după antrenament

După terminarea antrenamentului trebuie făcute întinderi,care sunt foarte importante. Atunci când ai practicat exerciţii fizice mai riguroase şi nu faci întinderi,acest lucru poate fi rău pentru sănătatea genunchilor. Şi,chiar dacă nu faci exerciţii,să faci câteva întinderi în fiecare zi este recomandat,pentru a menţine flexibilitatea muşchilor,şi care nu-ţi vor lua mai mult de 5 minute.

Dureri de genunchi dacă exagerezi cu exerciţiile la antrenament

O altă cauză care provoacă durerea de genunchi este excesul făcut în ce privesc exerciţiile fizice. Orice este în plus poate dăuna,nu-i aşa? De aceea,pentru a evita aceste dureri care sunt destul de dureroase,practică exerciţiile atâta timp cât îţi permite corpul în fiecare zi.

În cazul durerilor pe termen scurt nu este necesară intervenţia unui medic şi pot fi atenuate cu ajutorul câtorva remedii simple. Însă,dacă durerea de genunchi este severă,persistentă,bruscă sau ascuţită este necesar să consultaţi un medic.

Sursă:www.boldsky.com