Dureri pe care să nu le ignori niciodată

tipuri de nevralgii jpeg

Te doare umărul sau capul? Poate te-a tras curentul sau ai dormit într-o poziţie inconfortabilă azi noapte. Ei bine, aceste dureri considerate banale, pot avea şi o cauză, care să-ţi pună sănătatea în pericol.

O durere ascuţită în umăr

Aproape 30% dintre dintre persoanele care suferă un atac de cord nu au clasicele dureri în piept. Durerea în umăr este printre cele mai comune simptome ale atacului de cord în rândul femeilor.  Cel mai adesea este însoţită de ameţeală,dificultăţi de respiraţie şi greaţă. O durere musculară este uşoară şi de o durată ridicată,în timp ce la infarct durerea este ascuţită,sub aspectul unor junghiuri.

Citeşte şi:

Cum reduci durerea şi inflamaţiile

Durere de cap sau migrenă

O durere de cap

Poate fi o banală migrenă sau o durere cauzată de curent. Cele mai multe trec cu ajutorul pastilelor,însă dacă durerea apare brusc şi nu seamănă deloc cu alte episoade dureroase pe care le-ai avut până atunci,este mai bine să mergi de urgenţă la medic,deoarece este posibil să fi suferit un anevrism,care,dacă nu este îndepărtat la timp,poate cauza decesul.

O durere înfundată în partea dreaptă a abdomenului

Poate fi un semn al apendicitei. Durerea începe de obicei în stomac şi coboară treptat în partea dreaptă a abdomenului. În general,durerea nu este mare când apeşi pe abdomen,însă creşte în intesitate după ce încetezi să palpezi. Este bine să mergi în acest caz destul de repede la medic,deoarece ruperea apendicitei duce la peritonită,adică răspândirea infecţiei în tot organismul.

Dureri de spate însoţite de febră

Nu presupune că greaţa asociată cu durere de spate şi febră este un sumptom al unei indigestii. Poate fi la fel de bine un semn că o infecţie urinară s-a extins la rinichi. Aşadar,ai grijă să ajungi cât poţi de repede la doctor,pentru că ai nevoie de tratament.