Durerile cronice: Scapă de ele în 3 paşi simpli!

cpf jpeg

Un procent îngrijorător din populaţia globului suferă constant de dureri, aproximativ 1 din 5 oameni. Încearcă acest plan simplu, în 3 paşi, pentru a uita de disconfort.

Pasul 1:Renunţă la tratamentele luate după ureche

Tendinţa cel mai des întâlnită este tratarea dureriicu diverse leacuri populare,dar probabil ştii deja că asta nu este cea mai bună mişcare pe care o poţi face. Tratamentele naturiste sau chiar cele medicamentoase luate după ureche pot face ca durerea să fie mai persistentă după ce trece efectul tratamentului. Asta poate duce la un cerc vicios şi la o dependenţă de care nu vei scăpa decât într-un singur fel. Mergi la un medic care să evalueze situaţia şi să îţi recomande exact ceea ce ai nevoie. Medicamentele cu serotonină şi inhibitori ai recaptării noradrenalinei (SIRN) cresc producţia de serotonină şi norepinefrină pentru a ajuta la atenuarea durerii şi la inhibarea transmiterii de semnale la creier. SIRN nu creează dependenţă şi pot fi folosite pentru a trata durerea cronică.

Pasul 2:Dormi minim 8 ore pe zi

Multe persoane cu dureri cronice nu dorm bine. Insomnia şi somnul de slabă calitate sunt adesea direct legate de durerile cronice în studiile realizate pe scară largă. Odată ce începi să dormi mai bine,durerea dispare. Decât să apelezi la un somnifer sau la medicamente pe bază de plante,mai bine mergi la un specialist să evalueze calitatea somnului. În funcţie de problemele specifice,doctorul te poate ajuta să găseşti modalităţi de a te odihni mai bine. Pentru a diminua efectele unui somn neodihnitor,asigură-te că faci în fiecare dimineaţă minim 10 până la 15 minute de mişcare şi închei ziua în acelaşi fel. Asta te va ajuta şi să scapi de durere. De asemenea,un duş fierbinte de 10 minute va relaxa muşchii,după o noapte de somn agitat.

Pasul 3:Creează o conexiune minte-corp

Stresul,anxietatea şi depresia pot fi,de asemenea,direct legate de durerea cronică. Noile studii privind acupunctura au dovedit că practica dă rezultate în rândul persoanelor cu dureri cronice în mai bine de 50% din cazuri. Găseşte o activitate care să dea rezultat şi în cazul tău. Încearcă anumite tehnici de relaxare sau yoga,meditaţie sau terapie. Odată ce reuşeşti să gestionezi mai bine situaţiile stresante şi să scapi de anxietate vei vedea că şi durerilevor începe să se amelioreze.Recente

Prajitura cu zmeura, caramel si migdale  Sursa foto shutterstock 222868774 jpg
Aurul verde contine colagen si previne caderea parului  Sursa foto shutterstock 156425315 jpg
Ghid de calatorie cu copiii  Sursa foto shutterstock 622990619 jpg
Painici cu usturoi  Sursa foto shutterstock 85029145 jpg
carente jpg
Alimente inghetate jpg
clickpentrufemei (1) jpg
Tarta de vara  Sursa foto shutterstock 2021914094 jpg
stres jpg
constipație jpg
Alimentele ultraprocesate jpg
Floarea de hartie este si remediu naturist  Sursa foto Pixabay jpg
Legume cu usturoi  Sursa foto shutterstock 1790228171 jpg
căldură  foto   Shutterstock jpg
dulap cu haine jpg
Curățenia și ordinea de acasă nu au fost niciodată atât de simple jpg
Vrei sà scapi de mirosurile neplÃcute din bucÃtÃrie ta când gÃtesti Iatà câteva trucuri care te pot ajuta în acest sens (1) jpg
Ce este rejuvenarea vaginla si cum iti dai seama ca a venit timpul sa apelezi la ea jpg
Ai parul deteriorat Vezi cateva metodele de ingrijire care ii vor reda aspectul sanatos jpg
Chec cu zmeura  Sursa foto shutterstock 146752931 jpg