Duşmanii din casă care te pot îmbolnăvi de cancer

1 73618 original jpg jpeg

Folosim în mod constant produse care par inofensive la prima vedere. Oamenii de ştinţă spun însă că ele pot duce la multe probleme de sănătate, printre care cancer.

Lumânări

Un studiu recent arată că 40% dintre lumânărilevândute pe piaţă,în special cele parfumate,au fire de plumb în interiorul fitilului. Oamenii de ştiinţă susţin că o lumânare cu un fitil de plumb eliberează o cantitatea de plumb de cinci ori mai faţă de lumânările care nu au plumb. Astfel,ele sunt dăunătoare pentru copii. În plus,expunerea la cantităţi mari de plumb poate provoca multe neplăceri,cum sunt tulburările de comportament,probleme hormonale şi dificultăţi de învăţare.

Odorizante

Numeroase odorizante conţin compuşi organici volatili,cancerigeni şi toxine. În cadrul unei cercetări recente oamenii de ştiinţă au examinat 13 odorizante şi au descoperit că cele mai multe dintre ele au în compoziţia lor substanţe chimice care pot agrava astmul şi cauza probleme de sănătate,cum este infertilitate. Pentru împrospătarea aerului din locuinţă poţi folosi uleiuri esenţiale.

Insecticide şi pesticide

Chiar dacă noi considerăm,de obicei,produsele pentru animalele de companie ca fiind sigure,de cele mai multe ori duşmanii companionului nostru (purici,căpuşe) sunt eliminaţi cu produse care conţin substanţe chimice potenţial cancerigene,atât pentru oameni,cât şi pentru animalele noastre de companie.

Perdelele de duş

Astfel de produse confecţionate din materiale plastice eliberează substanţe chimice toxice nocive,cunoscute sub numele de substanţe chimice volatile organice sau compuşi organici volatili,în baie şi duş,precum şi în mediul înconjurător.

Vopseluri

Cercetări recente au arătat că unele articole de artă,cum sunt solvenţii,vopselele acrilice,markerele permanente includ substanţe chimice nocive asociate cu cancer,alergii şi leziuni ale organelor.

Antiperspirante

Majoritatea antiperspirantelor şi a deodorantelor convenţionale includ numeroase ingrediente nocive despre care se crede că produc,în timp,cancer. Întrucât astfel de produse rămân pe corp multe ore,aceste substanţe chimice periculoase pot fi absorbite prin piele şi cauza numeroase probleme de sănătate.