Efectele nocive ale statului îndelung pe scaun! Tu le ştii?

1 71918 original jpg jpeg

Eşti una dintre persoanele care petrec întreaga zi stând pe scaun? Dacă da, atunci aveţi toate motivele să fiţi îngrijorate, deoarece rezultatele unor studii spun că statul îndelungat în acelaşi loc poate avea efecte negative asupra sănătăţii.

Dacă ai un job care implică statul pe scaun la birou în faţa unui calculator,atunci petreci câteva ore pe zi stând. De asemenea,se pot confrunta cu probleme serioase de sănătate şi persoanele care iubesc să lenevească mult timp în pat.Au fost făcute mai multe cercetări,în special pentru persoanele care petrec multe ore pe zi stând pe scaun. Autorii studiilor au ajuns la concluzia că timpul este mult prea mare,şi este recomandat ca la fiecare 30 de minute să ne ridicăm şi să facem o scurtă plimbare,să luăm o pauză de la ceea ce lucrăm pentru că,astfel,se relaxează şi creierul.

Iată la ce este expus corpul atunci când se stă prea mult timp pe scaun: Duce la îngrăşare

Un studiu a arătat că persoanele care stau pe scaun fără a se ridica mai multe ore,sunt predispuse la îngrăşare. Acest lucru se întâmplă deoarece metabolismul corpului este încetinit,iar procesul de ardere a caloriilor este,de asemenea,redus,ceea ce înseamnă că grăsimile se depozitează mai uşor pe abdomen. Şi,se ştie cât de periculos este excesul de grăsime!

Apariţia durerilor de spate

Un alt efect pe care-l are statul îndelung pe scaun este durereade spate. Cu această durere se confruntă persoanele care stau mult timp pe scaun în faţa unui calculator,deoarece stau în aceeaşi poziţie,cu capul şi gâtul încordat,timp de mai multe ore,punând presiune asupra coloanei vertebrale,ducând la apariţia durerii de spate şi de gât.

Duce la creşterea nivelului de zahăr

Mai mulţi experţi au ajuns la concluzia că statul prea mult timp pe scaun produce un dezechilibru în cantitatea de insulină produsă de pancreas. Atunci când nivelul de zahăr este crescut,o persoană poate dezvolta diabet.  

Este afectată sănătatea mintală

Un alt efect pe care-l are statul indelung pe scaun are loc asupra sănătăţii mintale. Capacitatea sângelui de a transporta oxigen la creier scade,cauzând slăbiciuni cognitive şi memoriale,fiind cele care pot cauza depresia.Recente

Esti friguros Afla care sunt cele mai bune alimente în sezonul rece  Sursa imagine Pixabay jpg
alimente congelate  jpg
Ce să faci și ce să nu faci înainte de programarea la medic  jpg
shutterstock 1494529091 jpg
model anul 2021  sursa   Instagram jpg
close up beautiful woman wearing necklace pearl bracelet jpg
exercitii pentru posterior shutterstock 481861576 jpg
Planifica ti vacanta de vara din timp jpg
curatenie jpg
Insula Queimada, din Brazilia jpg
foto  jpg
Ce stiluri de design interior sunt in tendinte pentru amenajarea bucatariei jpg
Cum sa ti mentii urechile curate in mod corect  Sursa imagine shutterstock 1689079585 jpg
2 jpg
haine pentru doamnele cu parul carunt jpg
Efectele secundare ale pastilele pentru somn jpg
Regina adâncurilor, scufundări  sursa   Shutterstock jpg
otet jpg
Click! pofta buna jpg
Cele mai bune alimente pentru rinichi  jpg