Glezne şi picioare umflate? Află motivele!

remedii pentru picioare umflate jpeg

Dacă obişnuieşti să mergi foarte mult pe jos sau stai în picoare mult zi de zi, înseamnă că te confrunţi deseori cu glezne şi picioare umflate. Ştiai că în spatele acestei neplăceri poate sta starea vremii sau unele afecţiuni?

Umflarea gleznelor şi a picioarelor poate fi cauzată de fluidul excesiv din organism,boli de inimă sau de insuficienţa renală/hepatică. Mai mult,sarcina,artrita şi obezitatea pot duce la inflamarea picioarelor şi a gleznelor. Iată principalele cauze care favorizează umflamarea gleznelor şi a picioarelor!

Complicaţii ale sarcinii

Chiar dacă medicii ginecologi spun că umflarea gleznelor şi a picioarelor la o gravidă este destul de comună,umflarea excesivă este alarmantă. Acest semn poate fi un simptom al preeclampsiei,o afecţiune care duce la hipertensiune arterială,ceea ce ar putea fi dăunător pentru copil şi mamă. Dacă eşti însărcinată şi ai picioarele umflate foarte tare,şi te confrunţi şi cu dureri abdominale,urinare neregulată,greaţă şi dureri de cap,atunci ar trebui să mergi la medic de urgenţă.

Entorse sau luxaţii

O accidentare bruscă a piciorului poate duce cu uşurinţă la luxarea gleznei,unde ligamentele care menţin glezna sunt întinse peste limitele normale. Entorsele pot fi tratate cu uşurinţă,în funcţie de intensitatea şi tipul luxaţiei. Aplicarea pachetelor de gheaţă,odihna,compresele şi ţinerea piciorului la un nivel ridicat,cum este o pernă,ar putea ajuta. Cu toate acestea,în cazul în care durerea persistă mai mult de 2-3 zile,nu mai amâna vizita la medic.

Infecţie

Umflarea gleznelor sau a picioarelor poate fi un simptom al unei infecţii,mai ales dacă suferi de diabet zaharat sau de orice altă afecţiune pe fond nervos. Orice încălţăminte necorespunzătoare poate provoca presiune în picior,favorizând apariţia multor probleme de sănătate. O infecţie se poate răspândi din cauza scăderii sensibilităţii la durere la pacienţii care suferă de diabet zaharat. Prin urmare,încălţămintea corespunzătoare ar trebui să fie întotdeauna o prioritate pentru aceştia.

Cheag de sânge

Cheagurile de sânge care se formează în vene pot opri fluxul de sânge către anumite părţi ale corpului,cum sunt picioarele şi inima,ceea ce duce la umflate picioarelor. Cheagurile de sânge sunt vizibile în tromboza venoasă profundă. Aceste cheaguri de sânge,în unele cazuri,pot pune viaţa în pericol. Dacă ai un cheag de sânge şi ai febră,mergi de urgenţă la medic.

Boli de inimă sau de rinichi

Medicii spun că,în general,gleznele umflate seara sunt semn al reţinerei de sare şi de apă din cauza unor probleme cardiace. De asemenea,atunci când rinichii nu funcţionează corespunzător,fluidele din organism duc la umflarea picioarelor şi a gleznelor.