Grupa ta de sânge spune multe despre tine

1 64040 original jpg jpeg

La o simplă căutare pe internet vei descoperi că grupa de sânge poate spune multe despre tine, chiar şi dacă eşti sau nu compatibil cu partenerul de viaţă. Poate nu toate informaţiile sunt adevărate, dar există dovezi că sângele tău chiar îţi influenţează viaţa.

Unele cercetări arată că unele grupe de sânge sunt mai predispuse la anumite boli. De exemplu,riscul de a deveni alcoolic pote fi mai ridicat la persoanele care au o grupa de sânge O. Dar asta nu este singura ciudăţenie pe care o influenţează grupa de sânge.

Ţânţarii sunt mai atraşi de persoanele cu grupa de sânge O

Persoanele cu grupa de sânge O pot fi de până la de două ori mai susceptibile de a atrage anumite specii de ţânţari decât persoanele cu alte tipuri de sânge,potrivit unui studiu realizat de Institutul de Tehnologie Pest Control Japonia. Pe de altă parte,sunt şi studii care arată că persoanele cu grupa de sânge O sunt mai puţin predispuse la cele mai mortale forme de malarie.

Riscul de alcoolism este mai crescut la indivizii cu grupa de sânge A

Mai multe studii realizate prin anii ’70 şi ’80 arată că există legături între grupa de sânge A şi o predispoziţie crescută la alcoolism. Mai multe cercetări au legat componentele sanguine specifice numite antigene de această boală. Studiile sugerează că la tipul de antigen A reacţia sistemului imunitar poate fi afectată de alcool ducând la intoxicaţie. De asemenea,alte studii arată că factorii genetici influenţează riscul de alcoolism în proporţie de aproximativ 50%.

Lupta cu stresul poate fi o problemă mai acută pentru anumite grupe sanguine

Sunt cercetări care indică o anumită legătură între grupa sanguină şi nivelul ridicat de cortizon,hormonul de stres responsabil de îmbătrânirea timpurie,poftele de alimente de tip junk food etc. Creşterea pe termen lung a nivelului de cortizon în corpul unui individ poate duce la stres cronic,care poate fi deosebit de dăunător,sugerează studiile. Aceasta poate fi o veste proastă pentru cei care au grupa de sânge O. Un studiu recent indică faptul că nivelul de cortizol la persoanele cu grupa sanguină O rămâne ridicat mai mult timp decât la alte tipuri de sânge,ca urmare a unui eveniment stresant.

Tulburările obsesiv-convulsive sunt mai prezente la anumite tipuri de sânge

Persoanele cu grupa de sânge A pot fi mai predispuse la tulburări obsesiv-compulsive şi comportamentale,potrivit unui studiu publicat într-o revistă de specialitate. Cercetătorii japonezi au stabilit că există o corelaţie între comportamentele TOC şi tipuri de sânge specifice.