Herpes genital. Ce trebuie să faci dacă l-ai „luat“

herpes genital jpeg

Pielea în zona genitală s-a înroşit şi suferi din cauza mâncărimilor şi arsurilor? Îţi dăm o veste proastă: este posibil ca prin contact sexual să fi contractat herpes genital. Iată ce măsuri trebuie să iei!

Herpesul este afecţiune contagioasă,care poate apărea atât în zona bucală,cât şi în zona genital[. Vestea bună este că se tratează uşor,iar vestea mai puţin bună este că poate recidiva.

La început,infecţia se manifestă prin mâncărime,senzaţie de arsură şi înroşirea zonei genitale,iar apoi apar vezicule mici,care se sparg,şi în urma lor rămân leziuni deschise,extrem de dureroase. De multe ori,printre simptome se numără şi scurgerile vaginale mai dense şi de culoare închisă,şi usturime la urinare. Bine de ştiut despre herpes genital!

Semnele infecţiei pot apărea la câteva ore de la infectare sau pot trece ani până la apariţia lor. În acest ultim caz,virusul se menţine în stare latentă în corp.

Herpes genital - Printre cauze: sexul oral şi... prosoapele

Acest herpes genital poate ajunge în corp prin contact sexual,dar şi prin folosirea prosoapelor sau a lenjeriei intime în comun cu alte persoane infectate. Acelaşi lucru este valabil şi pentru folosirea… jucăriilor sexuale. Herpesul genital poate fi cauzat atât de virusul herpetic (Herpes Simplex) 1,cel care determină apariţia herpesului labial sau cel format în jurul gurii,cât şi de Virusul Herpes Simplex 2. Cu alte cuvinte,se poate contracta herpesul genital de la o persoană care are herpes labial,prin sex oral.

Menţine igiena locală

Este important să menţii zona afectată curată şi uscată şi încearcă să rezişti tentaţiei de a sparge veziculele. Igiena riguroasă este esenţială în perioada în care infecţia se manifestă agresiv.

Spălatul pe mâini după fiecare contact direct cu leziunea afectată de herpes genital este obligatoriu. Se evită atingerea feţei şi a ochilor. Te poţi infecta şi în alte zone ale corpului. Se recomandă purtarea unei lenjerii intime comode,lejere,din bumbac.

Atunci când cureţi zona infectată nu utiliza şerveţele umede,pentru că rişti să anulezi efectul tratamentului.

E bine să foloseşti obiecte de igienă şi veselă proprie.

Aciclovirul este cel mai comun medicament pentru herpes genital

Infecţia cu virusul herpetic necesită adesea tratament doar în puseele acute,când apare leziunea pe piele. Cel mai recomandat medicament în această situaţie este

,care are proprietăţi antivirale puternice faţă de virusurile herpes simplex tip I şi II.