Iată ce afecţiuni îţi indică buzele!

1 72443 original jpg jpeg

Buzele pot fi uneori oglinda care indică starea ta de sănătate. Şi, pentru că sunt cele mai sensibile părţi ale corpului şi nu au nici glande de sebum, este esenţial ca ele să fie îngrijite. Aşadar, iată cum buzele relevă unele afecţiuni pe care le-ai putea avea.

De asemenea,buzele sunt cele care relevă anumite afecţiuni ale pielii.

Iată ce boli pot indica buzele:Deshidratare

Dacă bei multă apă,aplici zilnic balsam de buze dar ai mereu

uscate,atunci ar trebui să le acorzi mai multă atenţie. Acest lucru ar putea însemna că suferi de deshidratare,care poate fi cauzată de expunerea îndelungată la soare sau de transpiraţia excesivă.

Dacă nu este înlocuită cantitatea de apă pierdută de către organism cu cantitatea de apă băută,te vei confrunta cu deshidratarea,şi atunci buzele vor fi uscate.

Virusul herpes

În cazul în care te-ai confruntat cu răceală sau febră,atunci ştii că în curând va apărea un focar de infecţie nedorit,adică herpesul. Acesta apare atunci când celulele nervoase din jurul gurii au fost expuse la rece şi au fost provocate leziuni.

Regiunea din jurul gurii şi în special buzele sunt formate din numeroase terminaţii nervoase. Acesta este motivul pentru care herpesul apare de obicei în zona gurii.

De asemenea,apariţia herpesului pe buză poate indică şi faptul că ai sistemul imunitar slăbit. Slăbirea sistemului imunitar poate fi,de asemenea,cauzată de stres şi

. Prin urmare,este esenţial să te duci la medic pentru a afla care este cauza principală.

Sunt buzele tale extrem de uscate?

Ai buzele crăpate? Sunt acestea dureroase? Dacă este aşa,atunci ai putea suferi de anumite deficienţe nutriţionale. Atunci când din organism lipsesc vitaminele B3 şi B6,împreună cu fierul sau zincul,buzele se usucă şi crapă.

În acest caz,este important să mergi la medic pentru a-ţi prescrie suplimentele nutritive de care are nevoie organismul. De asemenea,alimentaţia trebuie să fie bogată în peşte,ouă,legume verzi,fructe şi carne de pui.

Sursă+credit foto:www.boldsky.com