Iată cum să reduci nivelul colesterolului

1 68616 original jpg jpeg

Colesterolul este produs de ficat, iar într-o proporţie de 20-30 % din ceea ce consumăm şi din ceea ce se găseşte în organism. Acesta este motivul pentru care trebuie să evităm alimentele care sunt bogate în grăsimi.

Trebuie să ştim cum să menţinem nivelul colesterolului rău sub control. Corpul nostru conţine două tipuri de colesterol:unul bun şi unul rău. Colesterolul bun,cunoscut sub numele de HDL,este cel care ajută la curăţarea arterelor şi îmbunătăţeşte sănătateacardiovasculară. În schimb,LDL este tipul de grăsime care se acumulează pe pereţii arterelor,ceea ce duce la blocaje în timp şi la o circulaţie a sângelui scăzută.

Iată cum să menţinem sub control nivelul de colesterol:Includem suplimente de vitamine

Trebuie să beneficiem de vitaminele B,C şi E,fiind esenţiale pentru menţinerea arterelor curate şi pentru a preveni acumularea de colesterol. Aceste vitamine esenţiale determină scăderea nivelului de LDL,şi-l împiedică să devină dăunător pentru organism.

Alimente care sunt bogate în vitamina C. Această vitamină menţine colesterolul departe de pereţii arterelor. Printre alimentele care o conţin se numără lămâia,portocala,grepfrutul,mandarina şi kiwiul.

Alimente care sunt bogate în vitamina E. Aceasta ajută la eliminarea colesterolului rău din sânge. Alimentele care o conţin sunt seminţele de in şi seminţele de floarea soarelui.

Reducem consumul de ouă

Un ou conţine 275 de miligrame de colesterol. Acestea fiind spuse,s-a demonstrat că prin consumul moderat de ouă,nu ducem la creşterea nivelului de colesterol rău. În plus,pentru a evita acest risc,este recomandat consumul albuşului de ou şi evitare gălbenuşului. Este cel care conţine colesterol.

  

Reducem consumul de grăsimi saturate

Este important să reducem consumul de grăsimi saturate deoarece sunt bogate în colesterol. Aceste grăsimi se găsesc în carnea de porc şi vită,în anumite brânzeturi,lapte,unt şi uleiuri,printre alte produse alimentare. Ca alternativă,sunt recomandate alimente pe bază de legumeşi ulei de măsline,şi mai mult peşte.

Evită să devii supraponderal sau obez

Fiind supraponderali sau obezi,există probleme care afectează în mod negativ sănătatea. Acestea pot duce la un risc crescut de a dezvolta boli cardiovasculare şi sunt strâns legate de un nivel ridicat de colesterol. În acest caz,este nevoie de planificarea unei

recomandate de un nutriţionist.

În plus,trebuie renunţat la obiceiurile care fac rău organismului,cum sunt fumatul,stilul de viaţă sedentar sau consumul excesiv de alcool. În schimb,este recomandat consumul de anumite alimente,cum sunt usturoiul,merele,seminţe de in sau apa de vinete.

Apa de vinete este un tratament natural care ajută la pierderea kilogramelor şi reducerea nivelului de colesterol. Amestecă două linguri de ulei de seminţe de in într-un vas în care ai pus la macerat câteva felii de vânătă în apă. Pune-le la fiert pentru 20 de minute,după care iei oala de pe foc şi o laşi să  se răcească. Apoi adaugi sucul de la o lămâie. Această apă de vinete cu ulei de seminţe de in se bea dimineaţa,înainte de micul dejun.