Iei antibiotice? Iată cu ce efecte secundare te poţi confrunta!

1 70098 original jpg jpeg

Te doare gâtul, saptele sau o măsea? În acest caz, nu te repezi la dulăpiorul cu medicamente şi nici nu urma un tratament cu antibiotice fără să consulţi medicul. Deşi sunt indicate în tratarea multor afecţiuni, aceste medicamente au numeroase efecte negative asupra organismului.

Avem un stil de viaţă alert şi stresant,motiv pentru care,de cele mai multe ori,pentru a ţine pasul cu ritmul de viaţă,apelăm la antibiotice ori de câte ori ne simţim rău. În timp ce aceste pastile tratează afecţiunile,pe termen lung pot provoca daune ireversibile în organism.

Cresc riscul apariţiei obezităţii

Potrivit mai multor studii recente,animalelor crescute industrial le sunt injectate doze mici de antibiotice pentru a le îngrăşa. Acest lucru îi poate afecta pe cei care consumă astfel de animale.

Pot provoca diabet zaharat de tip I

Deoarece antibioticele ucid bacteriile benefice care se găsesc în intestine,sistemul imunitarare de suferit. Persoanelor cărora li s-a administrat antibiotice de la o vârstă fragedă au un risc crescut de a suferi de diabet zaharat de tip I.

Pot distruge bacteriile

Un tratament cu antibiotice poate distruge bacteriile,printre care se numără Helicobacter Pylori. Deşi este considerată de specialişti o bacterie ce dăunează organismului,se pare că Helicobacter Pylori protejează oamenii de astm. Distrugerea acesteia poate duce la apariţia acestei afecţiuni.

Pot dezvolta rezistenţă la infecţii

Cel mai mare dezavantaj al administrării de antibioticeîn mod regulat este că acestea cresc riscul de infecţii rezistente la antibiotice. Prin urmare,când te simţi rău,consultă medicul şi nu lua medicamente după ureche.