Infecţia cu Candida – Ce să nu mănânci ca să scapi de ea

1 66674 original jpg jpeg

Infecţia cu ciuperca numită „Candida albicans“ este mai des întâlnită decât ai crede. Specia de fungi care se înmulţeşte cu rapiditate şi eliberează toxine afectează un număr mare de femei. Reţine însă că această afecţiune poate fi prevenită.

Candida este o infecţie gastrointenstinală,cauzată de o ciupercă ce se comportă ca un ferment în corp,dar care poate face adevărate ravagii,dacă nu este tratată. Cele mai întâlnite simptome sunt problemele intestinale,disfunţiile hormonale,aftele,afecţiunile cutanate. Sunt multe boli care prezintă aceleaşi simptome cu infecţia candida care,din păcate,sunt diagnosticate eronat.

Renunţă o perioadă la zahăr

Dacă vrei să scapi de infecţia cu candida,renunţă la zahăr. Acesta încurajează fermentarea şi,deci,înmulţirea ei. Nu mai lua antibiotice fără reţetă,pentru că şi acestea conţin substanţe care crează un mediu propice dezvoltării acestei ciuperci.

Ţine minte că un sistem imunitar slăbit este o gazdă perfecta pentru candida,aşa că tot ce ai de făcut este să-ţi întăreşti imunitatea. Doar aşa poţi preveni dezechilibrul de la nivelul florei intestinale şi proliferarea ciupercii supărătoare.

O poţi combate prin dietă adecvată

Când spun dietă adecvată mă refer la o dietă sănătoasă pentru tine,care are efect distrugător pentru infecţie. Practic,trebuie să scoţi din alimentaţie zahărul,inclusiv cel sub formă de lactoză şi fructoză.

Evită să consumi carbohidraţisimpli sau cu adaosuri,pentru că pot conţine zahăr în diferite forme,sub formă de siropuri,de melasă,de fructe uscate. De asemenea,renunţă pentru un timp la cartofi şi porumb.

Studiile au scos la iveală că aceste alimente crează un mediu prolific pentru candida. Scoate din meniul zilnic şi produsele care fermentează,cum sunt pâinea,sosurile,alcoolul,brânzeturile,în special aceea cu mucegai,ciupercile şi băuturile energizante,cum este cafeaua.

Alege legumele cu frunze verzi,precum varza,broccoli,pentru că nu au mult zahăr în conţinut şi mănâncă multe mere. Înlocuieşte carnea de porc şi de vită cu peşte şi carne slabă de pui ori curcan şi bea cel puţin doi litri de apă zilnic.

De reţinut!

Infecţia cu candidaeste vinovată şi pentru pofta de „ceva dulce“ sau pentru mâncărurile interzise. Înarmează-te cu voinţă şi nu ceda tentaţiilor până dispar simptomele. De fapt,e bine să mănânci astfel o perioadă şi după ce a ieşit candida din sistem.Recente