Intoleranţă la lactoză: dieta potrivită

1 66257 original jpg jpeg

Lactatele fac parte obiligatoriu dintr-o dietă echilibrată – dar persoanele cu intoleranţă la lactoză nu le pot consuma! Dacă te numeri printre cei aflaţi în această situaţie, iată ce trebuie să faci.

Alege alimente cu calciu

Introdu în dietă alimente care îţi furnizează calciu în cantitate suficientă:legume cu frunze verzi(spanacul),fructe oleaginoase (migdalele),leguminoase (mazărea),ape minerale bogate în acest mineral. Toate acestea nu vor înlocui complet produsele lactate,dar furnizează organismului o parte din mineralele de care are nevoie.

Testează porţii mici

Gradul de intoleranţă la lactoză variază de la o persoană la alta. Majoritatea celor cu intoleranţă pot consuma zilnic o porţie mică de lactate sărace în lactoză,precum:brânzeturi învechite,iaurt şi lactate pe bază de lapte fermentat.

Lactate şi grăsimi

S-a observat că simptomele intoleranţei sunt mai puţin severe atunci când lactatele sunt consumate în timpul mesei cu preparate bogate în grăsimi. Prin urmare,poţi încerca porţii mici de lactate atunci când mănânci astfel de preparate grase – sarmale cu iaurt,spre exemplu. Nu uita însă că efectul porţiilor de lactate consumate se însumează. Consumă doar un tip de produs lactat pe zi,în cantitate mică,pentru a afla dacă organismul tău îl acceptă sau nu.