Îţi amorţesc des mâinile şi picioarele? Iată de ce!

1 74573 original jpg jpeg

Ţi s-a întâmplat vreodată să-ţi amorţească mâinile în momentul în care ai vrut să ridici ceva de jos? Dacă da, atunci acesta ar putea fi simptomul anumitor boli, despre care trebuie să ştii.

Amorţealaîn mâini apare din cauza deteriorării şi comprimării unuia dintre nervi sau a unei ramuri a acestuia în braţe sau încheieturi. Mai mult,orice boală care afectează nervii periferici,cum ar fi diabetul,rezultă din leziuni sau infecţii,care au şi acest rezultat.Amorţeala în membrele inferioare este caracterizată printr-o senzaţie de arsură,împreună cu furnicături şi instabilitate,care se datorează iritaţiei cauzate de rădăcina nervului din partea inferioară a coloanei vertebrale. Amorţeala poate fi sporadică sau directă,de lungă sau scurtă durată,care apare atunci când ai stat într-o poziţie fără să te mişti mai mult timp.

Cu toate acestea,dacă amorţeala apare frecvent,atunci ar trebui să mergi la un medic pentru a descoperi care-i cauza,deoarece poate ascunde boli precum:

Diabet

Unu din cinci oameni care au aflat că suferă de diabet s-au confruntat şi cu amorţeli care încep în ambele picioare şi care urcă până la membrele superioare.

Boli autoimune sistemice

Acestea sunt afecţiunile care afectează întregul corp,nu doar un singur organ din organism. Unele dintre acestea sunt:bolile de rinichi,bolile cardiovasculare,dezechilibrele hormonale şi tumorile cancerigene,care exercită presiune asupra nervilor. De cele mai multe ori,în aceste boli,suferinzii se luptă şi cu amorţeală.

Scleroză

Senzaţia de amorţeală poate fi iniţial uşoară,dar atunci când apare frecvent,este important să mergi la un medic,pentru a te asigura că nu ai scleroză multiplă. Pe lângă furnicături,simptomele afecţiunii sunt:amorţeală,instabilitate şi oboseală.

Citeşte şi:Ce ascund furnicăturile din mâini şi picioare

Sindromul de tunel carpian

Această afecţiune este cauzată de presiunea care are loc asupra nervului median de la încheietura mâinii. Acest nerv median pleacă din antebraţ în întreaga mână,printr-un loc numit tunel carpian. El controlează mişcarea şi senzaţia din degetul mare şi primele trei degete. Aşadar,dacă amorţeala apare în acea zonă,este posibil să suferi de sindromul de tunel carpian.

Credit foto:www.boldsky.com



Recente

Rulada cu nuci si scortisoara  Sursa foto shutterstock 1679665513 jpg
slabit jpg
detergent de spalat rufe jpg
fasole alba uscata jpg
Supa rece de legume, Sursa foto shutterstock 668899363 jpg
Cafea sau ceai  Sursa foto shutterstock 2195838791 jpg
imbatranirea prematura este accelerata de felul in care bei apa jpg
Prajitura cu scortisoara  Sursa foto shutterstock 1038045298 jpg
Lasagna cu spanac  Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia  Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover  Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist  Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg
pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg