La Sovata se tratează cu succes bolile respiratorii

trimitere jpeg

Staţiunea Sovata este recunoscută pentru bioclimatul său, iar lipsa poluării şi aeroionizarea negativă o fac locul ideal pentru tratarea bolilor respiratorii.

Apa sărată este folosită şi sub formă de aerosoli pentru prevenirea şi tratarea bolilor respiratorii precum rino-faringite,sinuzite,viroze,rinite alergice,astm bronşic,bronşită cronică sau fibroză pulmonară.

Elementul minune din apa sărată este asemănător hormonilor feminini şi se numeşte auxin. Apă sărată şi nămolul terapeutic din Lacul Ursu de la Sovata este bogat în acest element asemănător estrogenului şi progesteronului. Auxinul este secretat de crustaceul de apă sărată Artemia salina.

„Atât sarea cât şi auxinul sunt absorbite,în decursul tratamentului,prin piele şi prin mucoasa şi se integrează în organism. Aşa se explică efectul benefic prelungit al tratamentelor în cazul diverselor afecţiuni cronice:locomotorii,ginecologice,respiratorii,neurologice şi dermatologice” spune Suzana Pretorian,medic specialist balneolog.

Apa sărată mai are un aliat şi anume,nămolul. El ajută la creşterea imunităţii prin efect de reglare neuro-psiho-imuno-endocrină mediat de hipotalamus,astfel:

-           Efecte fizice:Temperatura diferită de cea a corpului (în general mai mare) stimulează receptorii nervoşi din piele,care induc vasodilatatie sau vasoconstrictie+vasodilatatie (în caz de aplicare de nămol rece),precum şi reacţii la distanţă mai complexe ce se transmit prin reţeaua sistemului nervos.

-           Efecte chimice:Substanţele conţinute în nămol (de ex sare,bicarbonati,sulfati,hidrogen sulfurat,acizi humici,vitamine) au efect direct asupra pielii (emolient,antiinflamator) cât şi de permeabilizare (pielea devine mai permisivă faţă de transferul acestor substanţe către ţesutul subcutanat). Astfel,substanţele sunt captate în ţesutul subcutanat şi transportate către interiorul corpului. Are loc şi detoxifierea profundă a ţesuturilor.

-           Efecte ionice şi electromagnetice:prin intermediul apei din nămol,dar şi a apei biologice din şi dintre celulele organsimului,respectiv a apei din fluidele circulante (sânge,limfa) se „deblochează căile energetice” şi se „armonizează nivelele energetice din diferite ţesuturi ale corpului”.

-           Efecte psihice:starea de bine este transmisă de la nivelul hipotalamusului către cortexul cerebral,care „conştientizează” starea de bine.

În cadrul Danubius Health Spa Resort se pot trata afecţiunile respiratorii cu ajutorul aerosolilor cu sare pe tot parcursul anului. Printre acestea amintim sinuzitele,rinitele alergice,bronşitele cronice sau astmul bronşic. De asemenea,cura este foarte utilă pentru persoanele care au predispoziţie la alergii sau în profilaxia infecţiilor respiratorii.Recente

clickpentrufemei ro (2) jpg
branca ursului femeie shutterstock 659200591 jpg
Chec cu lamaie  Sursa foto shutterstock 2032280408 jpg
3 motive sa te speli pe fata seara  Sursa foto shutterstock 1924405574 jpg
shutterstock 512817400 jpg
O locuință de revistă, amenajată în patru pași simpli jpg
De ce sa masezi tenul cu miere  Sursa foto shutterstock 1613904577 jpg
Rulada cu gem de cirese  Sursa foto shutterstock 2072439719 jpg
Tocuri jpg
pahar cu apa jpg
Ratatouille  Sursa foto shutterstock 1664054827 jpg
shutterstock 1836252643 jpg
Suleiman Magnificul, lalele  foto   Shutterstock jpg
ClickPentruFemei (4) (6) jpg
avion  sursa   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
Prajitura cu mere  Sursa foto shutterstock 376258168 jpg
Grup de drumeti langa lac JPG
40 de ani jpg
Pensule machiaj jpg