Lipsa de zinc simptome. 7 semne că nu ai suficient de mult

lipsa de zinc simptome jpeg

Lipsa de zinc simptome. Zincul este un nutrient foarte important pentru organismul uman. Aportul de zinc este necesar pentru a ne menţine în viaţă şi, prin urmare, este considerat un mineral foarte important.

Zinculeste prezent în fiecare os,organe,celule,ţesuturi şi fluide din organism. Există mai mulţi factori de risc care pot apărea în cazul în care există deficit de zinc în corpul nostru. Acest lucru se datorează faptului că deficienţa de zinc este al cincilea factor de risc major în lume care contribuie la dezvoltarea bolilor. Aşadar,iată cum îţi dai seama dacă nivelul de zinc este mic.

Citeşte şi:De ce ai nevoie de zinc,mai ales în sezonul rece

Carenţa de zinc este o problemă majoră de sănătate şi poate duce la deces.

-Dieta inadecvată

-Dieta vegetariană

-Bolile hepatice

-Bolile renale

-Bolile gastro-intestinale

-

-Excesul de alcool

Lipsa de zinc simptome - De aceea,este foarte important să se cunoască simptomele: 1. Lipsa de zinc simptome - Imunitate scăzută

Mineralul zinc ajută la uciderea bacteriilor,virusurilor şi a celulelor cancerigene. Lipsa acestuia va duce la scăderea imunităţii.

2. Diareea

Diareea persistentă este destul de comună în cazul deficitului de zinc. De asemenea,creşte riscul de a contracta infecţii bacteriene. Acesta este unul dintre simptomele de top a deficitului de mineral.

3. Lipsa de zinc simptome - Tulburări de atenţie şi concentrare

Acesta este,de asemenea,unul dintre simptomele care apar atunci când organismul se confruntă cu o carenţă de zinc. În plus,această carenţă poate afecta sistemul nervos,şi poate duce la apariţia de tulburări de atenţie şi concentrare la sugari.

4. Căderea părului

Carenţa de zinc are legătură cu hipertiroida,care duce la căderea părului în timp.

5. Lipsa de zinc simptome - Alergia 

Deficienţa de zinc duce la creşterea nivelului de histamină,care va duce la apariţia alergiilor,strănutului,urticariei sau rinoreei. Acesta este simptomul care spune clar că din organism lipseşte zincul.

Citeşte şi:Cele mai bune surse naturale de zinc

6. Pierderea poftei de mâncare  

Lipsa mineralului zinc în organism afectează şi pofta de mâncare,deoarece zincul este enzima care ţine sub control simţul gustului şi mirosului.

7. Lipsa de zinc simptome - Hipogonadism

Simptomele de deficienta de zinc includ,de asemenea,hipogonadism. Aceasta este o condiţie care apare atunci când testiculele nu pot produce suficient testosteron şi este afectat aparatul reproducător masculin.

Sursă+credit foto:boldsky.com