Lucruri despre care nu ştiai că fac rău inimii

1 73073 original jpg jpeg

Te-ai hotărât să-ţi schimbi stilul de viaţă şi să adopţi un regim alimentar fără produse industrializate pentru a avea o inimă sănătoasă? Specialiştii avertizează că există o mulţime de lucruri care fac rău inimii. Iată câteva dintre acestea!

Mănânci la ore târzii

Pe lângă faptul că este important să mănânci cât mai sănătos,este vital să consumi alimente la ore potrivite. Potrivit unui studiu publicat în revista „Ştiinţa“,oamenii care tind să mănânce mai târziu a doua zi şi noaptea au un risc mai mare de a dezvolta boli de inimă,decât persoanele care iau masa la aceleaşi ore în fiecare zi.

Stai foarte mult la birou

Un stil de viaţă sedentarface rău inimii,avertizează cercetătorii de la centrul Langone Medical  de la Universitatea New York. Potrivit acestora,persoanele care obişnuiesc să stea mai mult de şapte ore la birou au speranţa de viaţă redusă şi risc crescut de deces din cauza bolilor de inimă.

Faci prea multe exerciţii fizice

Mişcarea este bună pentru inimă,dar trebuie să ştii şi câtă să faci pentru a nu-i dăuna acestui organ vital. Potrivit unui studiu publicat în „European Heart Journal“,exerciţiile fizice intense  pot duce la aritmii cardiace (bătăi neregulate ale inimii).

Ignori semnele depresiei

Lipsa concentrării la locul de muncă,inactivitatea şi neliniştea sunt semne subtile ale depresiei. Depresia declanşează zonele din creier care controlează emoţiile negative pentru a elibera substanţe chimice pro-inflamatorii. Potrivit unui studiu publicat în „Biological Psychiatry“,aceste substanţe chimice duc la rigidizarea ţesuturilor cardiace şi cresc riscul de boli cardiovasculare.

Igiena orală precară

Cercetătorii de la Institutul Forsyth,din Statele Unite spun că este o legătură strânsă dintre igiena orală precară şi riscul crescut de boli de inimă.

Ai mulţi parteneri

Dragostea hrăneşte inima şi îi menţine bătăile. Dar având mai mulţi parteneri poate face mai mult rău decât bine inimii. Un studiu recent arată că bărbaţii care au practicat poligamia sunt de patru ori mai susceptibili să sufere de boli de inimă coronariene,odată cu înaintarea în vârstă.

Lipsa luminii soarelui

Stând la birou cu aerul condiţionat pornit,ca şi consumul de fructe nu este suficient pentru o inimă sănătoasă. Potrivit unui studiu publicat în „Jurnalul Clinic Endocrinologie &Metabolism“,lipsa vitaminei D poate duce la rigidizarea arterelor,ceea ce creşte riscul de boli cardiovasculare.