Lucruri pe care nu ar trebui să le spui unei persoane depresive

1 75107 original jpg jpeg

Chiar şi oamenii cu cele mai bune intenţii pot comite greşeli mari atunci când încearcă să îşi salveze prietenii din depresie. Dacă te-ai confruntat cu o astfel de situaţie, iată ce nu trebuie să îi spui unei persoane cu stări depresive.

„Treci peste“

Crezi că dacă toate lucrurile ar fi atât de simplu de rezolvat,depresia ar mai exista? Anxietatea,ca o problemă de natură psihologică,este personală şi subiectivă. De aceea,depinde foarte mult de cel sau cea care se confruntă cudepresieşi de dorinţa lui de depăşi situaţiile critice.

„Te vei îmbolnăvi“

Majoritatea oamenilor care suferă de depresie se confruntă şi cu un grad ridicat de ipohondrie,ceea ce duce la o stare permanentă de stres. Dacă îi spui cuiva că depresia îi va face rău,nu numai că nu va reuşi să îşi revină,ci se va îngrijora şi mai mult.

„Relaxează-te“

Din afară,totul poate părea extrem de simplu,însă numai bolnavul de depresie cunoaşte ce înseamnă să te macine pe interior gândurile negre şi stările de tensiune. De aceea,nimeni nu e în măsură să ofere cuiva sfatul de a se relaxa,pentru că nu îşi poate imagina prin ce fel de suferinţă trece

„Ar fi bine să nu te mai gândeşti atât de mult“

Comportamentul anxios este fundamentat pe griji,gândire excesivă şi multe semne de întrebare. Oamenii care suferă de depresie nu încetează din a se gândi sau a-şi imagina că nimic nu merge bine în viaţa lor,că nu au motive de fericire şi că nu ar mai trebui să trăiască. Dacă le spui să nu se mai gândească,cu siguranţă că nu le vei face un bine.

Citeşte şi Cum combaţi sforăitul?

„Alţi oameni suferă mai rău“

Dacă îi spui unui prieten că alţii au probleme mai grave în viaţă,nu îi vei îmbunătăţi starea de spirit,ci te va considera că nu îţi pasă de el şi că nu consideri că depresia este o boală. Ar fi bine să ştii să empatizezi cu persoana de lângă tine,să îi oferi o vorbă bună,să îi arăţi partea plină a paharului şi să îl faci să gândească optimist. Fii un sprijin,nu un obstacol.

„Îţi faci singur probleme“

Crezi că există cineva care adoră să fie mereu trist,supărat şi depresiv? Anxietatea este o boală,care se vindecă în timp şi cu ajutor specializat,aşa că nu te grăbi să dai vina pe cel bolnav. Încearcă să îi fii alături şi să îi ţii mintea ocupată cu plimbări relaxante şi activităţi distractive.

Citeşte şi Cât trebuie să dormi,în funcţie de vârstă?

Sursă foto shuterstock.comRecente

3 motive sa te speli pe fata seara Sursa foto shutterstock 1924405574 jpg
shutterstock 512817400 jpg
O locuință de revistă, amenajată în patru pași simpli jpg
De ce sa masezi tenul cu miere Sursa foto shutterstock 1613904577 jpg
Rulada cu gem de cirese Sursa foto shutterstock 2072439719 jpg
Tocuri jpg
pahar cu apa jpg
Ratatouille Sursa foto shutterstock 1664054827 jpg
shutterstock 1836252643 jpg
Suleiman Magnificul, lalele foto  Shutterstock jpg
ClickPentruFemei (4) (6) jpg
avion sursa  Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
Prajitura cu mere Sursa foto shutterstock 376258168 jpg
Grup de drumeti langa lac JPG
40 de ani jpg
Pensule machiaj jpg
Supa de linte Sursa foto shutterstock 309501530 jpg
manichiura 3D 2023 shutterstock 1720295548 jpg
Ce sa nu faci cand ai buzele crapate Sursa foto shutterstock 1846727497 jpg