Lucruri pe care nu le ştiai despre depresie

1 65736 original jpg jpeg

Depresia este o tulburare emoţională comună care-l pune pe individ într-o stare prelungită de anxietate şi tristeţe. În timp ce unele persoane răspund bine la tratament, altele nu pot face faţă cu uşurinţă soluţiilor psihologilor.

Toate studiile făcute au scos la iveală câteva lucruri mai puţin cunoscute despre depresie.

Persoanele depresive au părţi ale creierului mai mici

Oamenii de ştiinţă au descoperit ca oamenii care tind să sufere de depresie au un hipocampus mai mic (parte a creieruluiresponsabilă pentru controlul emoţiilor şi a memoriei). Motivul din spatele acest lucru nu este foarte clar. Cu toate acestea,cercetătorii au speculat că hormonul stresului,cortizolul care se eliberează în cantităţi mai mari în creierul persoanelor depresive poate avea un efect asupra scăderii hipocampusului. Ei au descoperit,de asemenea,că persoanele care se nasc cu un hipocampus mai mic sunt,de asemenea,plauzibile să sufere de această boală.

Între depresie şi inflamaţie există o strânsă legătură

Oamenii de ştiinţă au descoperit că există o legătură strânsă între depresieşi inflamaţie. Ei au teoretizat că inflamaţia cronică asociată cu unele boli poate duce la depresie. Pentru a valida concluziile lor,experţii au administrat endotoxină (medicament care ajută la stimularea inflamaţiilor) persoanelor sănătoase şi au constatat debutul acestei boli.

Depresia este legată de multe dezechilibre chimice din creier

A fost dovedit ştiinţific că modificarea unor substanţe chimice cerebrale (cunoscute ca neurotransmiţători precum serotonina şi noradrenalina) este asociată cu depresia. În urma studiilor clinice,cercetătorii au constatat că 25% dintre persoanele care au un nivel scăzut de neurotransmiţători suferă de depresie. Cu toate acestea,există unele persoane prea deprimate care prezintă niveluri anormal de ridicate de serotonină şi noradrenalină.

Unele medicamente pot provoca depresie

Există anumite medicamente care pot duce la depresie. Printre acestea se numără cele care ţin sub control tensiunea arterială,problemele cu acnee,precum şi unele contraceptive orale.