Luptă cu astmul alergic! Ai ajutor din natură

1 71154 original jpg jpeg

Alergiile şi astmul se activează toamna şi ne fac viaţa mai grea. Primul impuls este să dăm fuga la farmacie, să luăm medicamente. Ştiai, însă, că şi farmacia verde îţi poate veni într-ajutor în caz de astm şi alergii?

Mai mult,poţi găsi soluţii eficiente chiar la tine în sertare. Vorbim de cimbru,hrean şi plante,precum trei-fraţi-pătaţi,care pot calma crizele alergice.

Cimbru are efect antitusiv

Pentru că are proprietăţi antispastice,cimbrul poate calma crizele de tuse şi luptă împotriva inflamaţiei în gât. Cele două substanţe active din cimbru,thimolul şi carvacrolul sunt antimicrobiene,dezinfectante şi expectorante.

Ca să obţii beneficii şi în caz de astm,poţi prepara în casă un sirop de cimbru astfel:tai mărunt două legături de cimbru şi torni peste ele 1 l de apă clocotită. Laşi aşa până a doua zi,când strecori lichidul,îi adaugi 1 kg de zahăr şi-l fierbi până se leagă. Iei câte o linguriţă de sirop de cinci ori pe zi.

Hreanul,bun pentru asmatici

Deţine proprietăţi descongestionante a aparatului respirator,de aceea este des recomandat în tratamentul astmului. În crizele de tuseasociate astmului,este indicat să înghiţi câte o linguriţă cu hrean ras amestecat cu zahăr şi lăsat o jumătate de zi într-un loc călduros.

Cura se ţine timp de o lună. La fel de utilă este şi tinctura de hrean. Dai prin răzătoarea mică rădăcinile de hrean,umpli o treime dintr-un borcan şi completezi cu alcool alb alimentar de 80 de grade. Laşi amestecul să stea la macerat 8 zile,apoi îl strecori printr-un tifon. Acest amestec calmează simptomele alergiilor şi tratează şi guturaiul şi gripa.

Siropul bun la toate

De mare ajutor,dacă suferi de alergii sau de astm,este siropul preparat din nuci şi cepe roşii. Pentru a-l prepara ai nevoie de miezul de la zece nuci şi foile de la cinci cepe roşii potrivite ca mărime. Toate se fierb la foc mic,într-un litru de apă,până când scade la jumătate.

După ce se răceşte amestecul,se completează cu miere polifloră şi se toarnă totul într-o sticlă de un litru. Siropul se păstrează în frigider şi se ia câte o lingură după fiecare masă.

Tinctura de trei-fraţi pătaţi combate astmul

Dacă ai astm alergic sau bronşic,poţi face mai des crize în această perioadă. Ca să le previi,te ajută ceaiul sau tinctura de trei-fraţi-pătaţi,care reduce reacţiile nedorite provocate de polen. Ceaiul se prepară dintr-o lingură de plantă uscată la o cană de apă. Planta trei-fraţi-pătaţi conţine compuşi salicilici,vitaminele A şi C şi tanin,substanţe cu proprietăţi sedative în cazul crizelor de tuse.