Mâncărimi vaginale cauze. 7 motive ce duc la disconfort genital

1 65079 original jpg jpeg

Mâncărimi vaginale cauze. Disconfort ce poate apărea din cauza substanţelor chimice care se găsesc în produsele de igienă, mâncărimile vaginale pot fi un simptom al unei probleme mai grave de sănătate. De aceea, nu le neglija!

1. Mâncărimi vaginale cauze - Vaginita bacteriană

Se numără printre cele mai frecvente cauze ale apariţiei mâncărimilor vaginale şi este determinată de un dezechilibru între bacteriilor sănătoase şi schimbarea pH-ului vaginal. Infecţia se caracterizează printr-o secreţie apoasă,cu miros.

2. Candidoză

La fel ca şi în cazul vaginitei bacteriene,candidoza apare din cauza schimbării pH-ului vaginal,în urma administrării unui tratament cu antibiotice ori a stresului sau schimbării dietei. Pe lângă mâncărime,candidoza se caracterizează printr-un secreţie albă şi groasă.

3. Mâncărimi vaginale cauze - Dermatita de contact

Această iritaţiea pielii este cauzată de alergii la anumite produse. Poate apărea în urma folosirii unor produse cu parfumuri sau aditivi,inclusiv prezervative şi lubrifianţi,iar pe lângă mâncărime dermatita de contact este însoţită şi de roşeaţă,umflături şi îngroşarea pielii. Dacă ai pielea sensibilă,foloseşte produse de igienăhipoalergenice (şampon,balsamuri de rufe şi detergenţi de rufe). Medicii dermatologi spun că până şi hârtia igienică cu arome sau culori poate duce la apariţia dermatitei de contact.

4. Eczeme sau psoriasis

Anumite boli ale pielii,cum sunt eczemele şi psoriasisul,pot provoca roşeaţă,erupţii cutanate şi mâncărime în zona genitală. Dacă eşti diagnosticată cu oricare din aceste afecţiuni,băile de şezut cu ovăz pot ajuta la atenuarea disconfortului. Dacă însă nu vezi nicio ameliorare în 7 zile,mergi la medic.

5. Mâncărimi vaginale cauze - Boli cu transmitere sexuală

Sexul neprotejat poate duce la una din bolile cu transmitere sexuală:chlamydia,herpes,trihomoniaza,şi gonoree. Dacă te confrunţi cu mâncărime,durere în timpul urinării ori în zona intimă,precum şi dacă observi o secreţie urât mirositoare,nu mai amâna vizita la medic.

6. Scleroza Lichen

Este o afecţiune severă a pielii,care pe lângă mâncărimea vulvară,duce la apariţia unor pete albe pe piele. Unii medici cred că hormonii sau un sistem imunitar hiperactiv ar putea fi de vină pentru producerea acestei afecţiuni. Boala este diagnosticată doar de un medic ginecolog.

7. Mâncărimi vaginale cauze - Hormoni

Nivelul de hormoni se modifică sau fluctuează în timpul menstruaţiei,sarcinii ori la menopauză. Din această cauză este posibil să apară mâncărimile vaginale. Pentru a evita apariţia acestora în timpul menstruaţiei,utilizează produse din bumbac organic,pentru că nu irită pielea.Recente