Medicamente pe care trebuie să le ai în casă

1 62616 original jpg jpeg

Deşi nu este indicat să iei medicamente fără acordul medicului, este bine să ai la îndemână câteva pastile care să-ţi aline suferinţa până ce soliciţi sfatul specialistului. Iată câteva medicamente pe care trebuie să le ai în casă.

Durerile banale de cap sau cele menstruale pot trece cu uşurinţă dacă iei anumite substanţe. Însă,citeşte de fiecare dată prospectul şi nu depăşi doza de medicamente admisă zilnic.

Medicamente pe care trebuie să le ai în casă. Paracetamol

Paracetamolul este recomandat pentru alinarea durerilor. În acelaşi timp reduce febra şi alte simptome asociate răcelii. Atât timp cât sunt respectate dozele recomandate,paracetamolul nu este periculos,dar supradozajul este nociv. Poate fi luat sub formă de pastile,sirop sau praf efervescent,în acest caz acţiunea fiind mai rapidă.

Medicamente pe care trebuie să le ai în casă. Pilulele antiinflamatoare

Sunt recomandate pentru a reduce inflamaţiile,iar cea mai cunoscută substanţă este ibuprofenul. Este recomandat pentru migrene,dureri musculare şi dureri menstruale. La fel ca şi paracetamolul,ibuprofenul reduce febra. Doza admisă variază în funcţie de vârstă,dar există şi anumite categorii de persoane,cum sunt cei bolnavi de ulcer,cărora le sunt contraindicateaceste medicamente. De asemenea,această substanţă trebuie luată în timpul mesei,pentru a evita arsurile stomacale sau crampele.

Medicamente pe care trebuie să le ai în casă. Antihistaminice

Primăvara este sezonul în care simptomele anumitor alergii se intensifică şi astfel apare urticaria,mâncărimile,strănutul,lăcrimatul ochilor şi secreţiile nazale. Unele histaminice trebuie administrate cu grijă deoarece pot provoca greaţă,aşadar este mai bine să le iei doar atunci când eşti acasă.

Medicamente pe care trebuie să le ai în casă. Antiacidele

Cei care au probleme digestive,cum ar fi arsurile stomacale şi indigestiile trebuie să aibă în casă medicamenteantiacide. Ele au rolul de a neutraliza excesul de acid din stomac. Este indicat ca administrarea lor să fie una ocazională,episoadele repetate de arsuri stomacale necesitând atenţia medicului.

Medicamente pe care trebuie să le ai în casă. Antisepticele

Orice zgârâietură,julitură sau tăietură trebuie dezinfectată înainte să fie bandajată. Aşadar,ai nevoie de o cremă antiseptică care să înlăture orice bacterie care ar putea infecta rana.