Mi se zbate ochiul – Ce înseamnă asta?

1 70961 original jpg jpeg

Sunt voci care cred că dacă ţi se zbate un ochi urmează să primeşti veşti proaste sau asociază mişcarea oculară cu tot felul de superstiţii nejustificate. Deseori, de vină pot fi carenţele nutriţionale, cum sunt deficienţele de calciu, magneziu şi potasiu, sau stresul şi statul mult la calculator.

Nu,când ţi se zbate un ochi nu trebuie să spui o rugăciune ca să-ţi treacă. Dacă persistă simptomul vreme de câteva zile,chiar săptămâni,e mai bine să mergi la medic.

Zvâcnirea pleoapelor apare destul de des şi nu este o problemă de sănătate gravă,în cele mai multe cazuri. Muşchii oculari se contractă în mod spontan şi involuntar,timp de câteva secunde sau minute. De ce apare acest spasm la nivelul ochilor? Află în rândurile următoare!

Stresul şi oboseala

Când eşti stresată,corpul începe să-ţi dea semnale diferite. Unul dintre ele este zbaterea ochiului. Dacă spasmul este însoţit şi de dureri de ochi,usturimi şi vedere înceţoşată,e timpul să iei o pauză de la sarcinile care te solicită foarte mult.

Acelaşi lucru şi pentru oboseală. Când nu dormi suficient şi parcurgi o perioadă cu efort fizic şi psihic prelungit,spasmele oculare pot apărea frecvent şi te anunţă că e timpul să ai grijă de tine.

Uscarea ochilor

De obicei,vârstnicii şi persoanele care stau mult cu ochii în calculator se confruntă cu această problemă medicală,însă acest simptom poate apărea şi de la administrarea medicamentelor antidepresive sau antihistamicice. De asemenea,uscarea ochilor este favorizată de purtarea lentilelor de contact.

Băuturile energizante

Vinovate pentru apariţia spasmelor oculare sunt şi băuturile cu efect energizant,care conţin taurină,cofeină şi alţi stimulenţi neuroexcitatori. Dacă le consumi în exces înseamnă că eşti familiarizată cu zvâcnirea ochilor.



Recente

cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg
trifoi  jpg
Muște jpg