Mirela Vescan „Nu machiajul trebuie să fie vedeta, ci femeia!‟

Roz pudrat, fuchsia, flamingo glace – Acestea sunt culorile și tonurile pe care vara 2022 le aduce în machiaj. Iar pentru buze, vedeta este....glossul! Specialiștii în arta machiajului spun că în acest an glossul revine în forță pentru strălucirea și hidratarea pe care o oferă.

image

Chiar dacă afară este foarte cald, nu ezitați să purtați machiajul care vă face să vă simțiți bine în pielea voastră. Și dacă aveți o problemă cu tenul care transpiră abundent, Mirela Vescan, make up artist și trainer celebru vă oferă câteva sfaturi importante în acest sens.

Invitată în emsiunea „Click! pentru femei‟ online, Mirela spune că anul acesta, trendul vine tocmai din Australia. Pentru că acolo temperaturile sunt foarte mari, specialiștii folosesc pudra HD, ca protector împotriva transpirației feței. Tenul se masează ușor cu acest tip de pudră, într-un strat foarte subțire, peste care se poate aplica fondul de ten. Pudra HD are o textură fină și delicată și  asigură machaijului o rezistență mare pe parcursul zilelor toride de vară.

Mirela Vescan atrage atenția asupra a ceea ce trebuie să faceți  înainte de a folosi acest tip de pudră:

·       tenul trebuie să fie foarte curat, bine demachiat de dimineață,

·       hidratarea tenului cu apă termală,

·       aplicarea unei creme cu textură ușoară, tip gel,

Tenul trebuie pregătit  pentru un machiaj curat și luminos. Iată care sunt pașii de urmat.

·       demachierea seara și dimineața, spălarea tenului cu produse dedicate fiecărui tip de ten;

·       folosirea măștilor cu argilă; aceasta are multe proprietăți, este la un preț convenabil pentru toată lumea și se poate mixa cu fructe și legume; măștile cu caise și piersici detoxifică și hidratează pilea,

·       atenție deosebită acordată zonei din jurul ochilor, mai ales pentru  cearcăne,

·       tratamentul eficient pentru cearcăne vine vara de la cireșe, sau mai precis de la sâmburii de cireșe, care se zdrobesc bine de tot, se pun într-un săculeț de pânză la frigider, apoi se aplică direct pe cearcăne; sâmburii de cireșe vor drena zona cearcănelor foarte bine și efectul este vizibil, în scurt timp,

·       tot pentru cearcăne, putem să folosim ceaiul de albăstrele, sub formă de infuzie, păstrată la rece; o dischetă de demachiere se taie in două jumătăți, se umectează bine cu infuzia rece din albăstrele, apoi se pune pe fiecare dischetă, cu pipetă câte o picătură de colagen sau acid hialuronic și se aplică pe zona cearcănelor;

·       tenul are nevoie de hidratare iar aceasta se poate realiza cu aplicare de produse de tip Primer, cu serumuri sau creme tip gel, acestea pregătind tenul pentru machiaj;

Mirela Vescan spune că cele care nu doresc să utilizez vara fondul de ten, pot apela la cremele tip BB sau CC, care sunt foarte bune, dar pe care le putem prepara chiar la noi acasa. Luăm crema de vară pe care o folosim dimineața, sau primer-ul și amestecăm cu un pic din fondul de ten, apoi aplicăm pe ten ușor, chiar cu ajutorul degetelor.

În interviul video realizat de Antoaneta Banu cu Mirela Vescan, make up artistul spune că este important în machiaj să ne concentrăm pe ceea ce are fața mai frumos, fără să insistăm să ascundem grosire defectele.

„Nu ne raportăm foarte mult la defecte. Ne uităm la ceea ce chipul nostru are mai frumos. Și asta este important să  evidențiem. Dacă ne raportăm la defecte, atunci o să muncim mult să le ascundem și exact asta se va vedea. Sigur că intervenim și pe defecte, dar plusăm pe ceea ce are fața mai frumos. Si foarte importan. Nu machiajul trebuie să fie vedeta, ci femeiea‟, spune Mirela Vescan.

Pentru a afla toate sfaturile și informațiile oferite de Mirela Vescan, vizionați ediția integral

Mirela Vescan este cel mai  cunoscut make up artist și trainer în machiaj din România.

Cu o experiență de 30 de ani în machiaj, Mirela a lucrat în teatru, televiziune, fotografie, show, film, modă, publicitate, fotografie, marketing. A fost premiată în evenimente celebre din industria modei și frumuseții, din care amintim: în 2019 – Best beauty trainer – Gala Națională Cosmobeauty și The Best Make-uo Artist FashionTv Awards; în 2009 – Les nouvelles Estetique – execență în machiaj, în 2007 – Romania Fashion Awards TV awards, și lucrează cu branduri celebre din România și la nivel internațional.

Mirela Vescan susține azi cursuri de machiaj care sunt cele mai cunoscute în România.

autor: Antoaneta Banu

foto: arhivă Recente