Nivel scăzut de serotonină simptome. 6 semne de anxietate / depresie

Nivel scăzut de serotonină simptome jpeg

Nivel scăzut de serotonină simptome. Serotonina este cunoscut ca hormonul care influenţează stările tale, dar este, de asemenea, implicată în mai multe procese care au loc în corp. Însă nivelul scăzut de serotonină poate provoca modificări ale stării de dispoziţie precum tristeţe, depresie, iritabilitate, tulburări de somn şi agresivitate.

Nivel scăzut de serotonină simptome - Iată care sunt simptomele care anunţă scăderea nivelului de serotonină în organism:

1. Nivel scăzut de serotonină simptome - Senzaţie de anxietate

Persoanele care au un nivel scăzut de serotonină suferă de obicei de anxietate, care poate fi însoţită de depresie în multe cazuri. Alte probleme pe care le poate provoca sunt: tulburare de anxietate generalizată; atac de panică, tulburare obsesiv-compulsivă. Acestea stări sunt de obicei atenuate sau dispar atunci când urmezi un tratament medicamentos recomandat de medic sau prin adoptarea unei diete pentru a restabili nivelul de serotonină.

2. Probleme digestive

Serotonina nu este asociată doar cu procesele digestive: de fapt, 95% din ele se găsesc în intestine. De aceea, nivelul scăzut de serotonină (hormon) afectează în mod direct sistemul gastro-intestinal, până la apariţia sindromului de intestin iritabil. Când creşte nivelul serotoninei, totul va reveni la normal.

3. Nivel scăzut de serotonină simptome - Hipersensibilitate emoţională

După cum am spus mai sus, acest hormon are legătură directă cu stabilitatea emoţională. Un nivel scăzut poate determina o sensibilitate mai mare decât de obicei. S-ar putea ajunge până în punctul în care orice comentariu poate provoca o stare de rău.

4. Poftă de dulce şi de carbohidraţi

Dacă o persoană are un nivel scăzut de serotonină, este normal ca organismul să înceapă să ceară carbohidraţi şi dulciuri. Aceste alimente cresc de fapt nivelul de serotonină din creier. Nivelul serotoninei creşte semnificativ, însă numai temporar.

5. Nivel scăzut de serotonină simptome - Oboseală

O persoană care are nivelul de serotonină scăzut se confruntă cu: oboseală, letargie, lipsă de energie şi lipsă de motivaţie.

6. Modificări constante ale dispoziţiei

Când nivelul de serotonină este scăzut, este normal să suferi şi de modificări constante ale dispoziţiei. Schimbările au loc din cauză că serotonina este responsabilă de stabilizarea stării de spirit. Principalele schimbări care au loc sunt: comportament agresiv, anxietate, depresie, tristeţe.

Cu toate acestea, niciunul dintre simptomele enumerate mai sus nu sunt permanente, ci ele dispar când nivelul de serotonină este normal.

Credit foto: www.livestrong.com  Recente

shutterstock 1433984846 jpg
7 moduri mai putin stiute prin care iti protejezi rinichii Sursa foto shutterstock 1922026235 jpg
Tort de ciocolata cu cirese Sursa foto shutterstock 1459193222 jpg
femeie care nu slăbește sursa  Shutterstock jpg
casa bântuită foto  Shutterstock jpg
Pui souvlaki Sursa foto shutterstock 1145156660 jpg
rochii elegante jpg
Regina Victoria – secvențe jpeg
menopauza jpg
Tort cu mousse de capsuni Sursa foto shutterstock 1438016888 jpg
pierderi de memorie jpg
Ce se intampla daca mananci oua in fiecare zi Sursa foto shutterstock 714691903 jpg
Musaca greceasca Sursa foto shutterstock 271634957 jpg
featured image (1) (1) (1) jpg
dormitor, usa deschisa jpg
femeie zambeste jpg
cum alegi parfumul pentru partenerul tau 1068861017 jpg
Cobbler cu capsuni sursa foto shutterstock 1762492469 jpg
Exercitii subtierea taliei Sursa foto shutterstock 2165962403 jpg
obezitate jpg