Obiceiul care creşte riscul de cancer cu până la 66%

celule cancer shutterstock 78052687 0 jpeg

Un experiment realizat la nivel internaţional arată că unul dintre factorii de risc ai cancerului este un obicei pentru mulţi dintre noi.

Cercetătorii au descoperit că privitul la televizor creşte riscul dezvoltării tumorilor canceroase. Astfel,o persoană care stă multe ore pe zi în faţa televizorului are un risc de a suferi de cancer la plămâni cu 21% mai mult,de cancer endometrial cu 24% mai mult,procentul cancerului de colon crescând cu până la 54%.Specialiştii atrag atenţia că sportul scade cu mult riscul de a suferi de tumori canceroase,doar dacă se limitează timpul petrecut în faţa televizorului.

De obicei,privitul la televizor este asociat şi cu alte obiceiuri nesănătoase,precum consumul de alimente bogate în calorii goale,care nu doar că duc la acumularea de grăsimi,dar pot produce şi modificări care să favorizeze îmbolăvirea organelor şi,implicit,apariţia celulelor canceroase.

În plus,reprezentanţii Asociaţiei Americane de Cancer atenţionează femeile care stau mai mult de 6 ore în faţa televizorului sau calculatorului îşi cresc riscul de deces cu până la 40%,în timp ce procentul pentru bărbaţi este de doar 20%.

Pentru ţine la distanţă afecţiunile periculoase precum cancerul,este indicat să ai un stil de viaţă sănătos şi echilibrat.