Obiceiurile alimentare zilnice care afectează sănătatea rinichilor! Tu le ştii?

1 72033 original jpg jpeg

Ceea ce mâncam şi bem precum şi stilul de viaţă are un impact direct asupra sănătăţii rinichilor. De fapt, consumul regulat de alimente nesănătoase poate creşte presiunea asupra rinichilor, care vor deteriora structurile din cadrul rinichilor de-a lungul timpului.

Potrivit Institutului Naţional de Sănătate,rinichii filtrează mai mult de 200 de litri de sânge în fiecare zi. În acelaşi timp,rinichii ajută la reţinerea nutrienţilor esenţiali în cadrul fluxului sanguin.Rinichii conţin celule specializate,cunoscut sub numele de glomeruli,care lucrează ca filtre mici pentru eliminarea toxinelor din sânge şi care curg din capilarele de excreţie în urină. De aceea,păstrarea rinichii sănătoşişi funcţionare este esenţială atât pentru hrănirea,cât şi pentru detoxifierea organismului.În funcţie de dietă şi planul de nutriţie,depinde cât de bine funcţionează rinichii. Cu toate acestea,există unele recomandări generale legate de alimentaţie şi stilul de viaţă care trebuie adoptate de către persoanele care suferă de boli de rinichi.

Iată care sunt obiceiurile care afectează starea de sănătate a rinichilor: Consumul de carne roşie

Alimentaţia bogată în proteine animale,cum este carnea roşie,poate provoca leziuni renale şi poate lăsa urme de acid în organism. De fapt,o dietă bogată în proteine poate determina sau exacerba problemele existente. Mai mult,metabolismul proteic pune presiune asupra rinichilor,ceea ce face dificilă sarcina de eliminare a deşeurilor.

Consumul excesiv de alcool

Un pahar sau două de vin sunt recomandate,deoarece nu are un efect negativ. Dar atunci când consumul este zilnic,sănătatea rinichilor poate fi afectată,deoarece sunt produse schimbări ale funcţiei rinichilor,care nu mai sunt capabili să mai filtreze sângele. În plus,alcoolul deshidratează organismul,ceea ce poate afecta funcţionarea normală a celulelor şi organelor,inclusiv a rinichilor.

Consumul excesiv de sare

Corpul are nevoie în cantitate mică de sodiu pentru a menţine un echilibru de fluid,dar în exces poate fi dăunător pentru rinichi. Atunci când consumul de sare este mare,rinichii răspund prin reţinerea apei pentru a dilua acest electrolit în sânge. Aportul crescut de sare creşte,de asemenea,cantitatea de proteine excretată în urină,care,la rândul său,creşte rata de deteriorare a funcţiei renale.

Cafeaua

În cafea şi ceai,suc sau alte alimente,se găseşte cofeină care afectează în timp sănătatea rinichilor. Fiind un stimulent,cofeina accelerează fluxul de sânge,creşte tensiunea arterială şi nivelul de stres asupra rinichilor.  

Băuturile carbogazoase

Aceste băuturi,cum sunt băuturile răcoritoare şi cele energizante,sunt considerate o cauză a formării pietrelor la rinichi. Pentru că sunt bogate în zahăr sau îndulcitori artificiali,cofeină şi acid fosforic,aceste băuturi nu sunt sănătoase în niciun caz pentru niciun organ din corp.Recente

Tu iti asiguri suficienta Vitamina D iarna Sursa imagine Pixabay jpg
animal care doarme sursa  Shutterstock jpg
Paturile ponderate stimuleaza melatonina Sursa imagine shutterstock 751827643 jpg
dinți, zâmbet sursa  shutterstock jpg
ClickPentruFemei (1) (10) jpg
Ce simptome da boala streptococica Sursa imagine shutterstock 2178458807 jpg
vinuri medicinale shutterstock 459282892 jpg
clickpentrufemei jpg
mamă alergică la copil sursa  Shutterstock jpg
planta de gradina iarna jpg
Bebelus care plange jpg
vitamina D jpg
Filme de Craciun de evitat cand esti cu copiii Sursa imagine shutterstock 1868925283 jpg
sampon uscat profesional xpertbeauty jpg
manichiura oja semipermanenta jpg
cadou oferit de femeie jpg
Esti friguros Afla care sunt cele mai bune alimente în sezonul rece Sursa imagine Pixabay jpg
alimente congelate jpg
Ce să faci și ce să nu faci înainte de programarea la medic jpg
shutterstock 1494529091 jpg