Până la ce vârstă dă rezultate purtarea aparatului dentar?

1 69700 original jpg jpeg

Medicii specialişti subliniază că aparatul dentar poate aduce rezultatele dorite indiferent de vârstă, singurul factor de care trebuie ţinut cont fiind sănătatea gingiilor şi a osului care susţine dinţii.

Astfel,tot mai multe persoane iau decizia de a urma un tratament ortodontic la vârstă adultă,când înţeleg beneficiile unui zâmbet frumos şi sănătos. Odată cu dezvoltarea domeniului ortodontiei,aparatul dentar nu mai este de mult inestetic şi nici nu mai produce disconfort.

Beneficiile tratamentului cu aparat dentar

Unul dintre cele mai puternice motive pentru a apela la aparatul dentar indiferent de vârstă este dorinţa de a avea un zâmbet perfect,conştienţi fiind de importanţa lui atât în viaţa personală,cât şi profesională. Un aspect fizic plăcut oferă mai multe şanse de promovare în carieră sau de a avea succes la un interviu,mai multă încredere în sine care se transmite celor din jur,făcându-ne mai atrăgători. Surprinzător sau nu,47% dintre oameni observă prima dată la cei din jur zâmbetul şi doar 31% observă ochii,7% hainele şi 4% părul.

Desigur că şi implicaţiile de ordin medical reprezintă un factor puternic. „Printre numeroasele beneficii aduse de aparatul dentar se numără reducerea riscului de apariţie sau chiar înlăturarea consecinţelor înghesuirilor dentare şi ale muscaturii incorecte:cariile,care apar datorită dificultăţilor de realizare a periajului atunci când dinţii sunt înghesuiţi şi parodontoza,care apare datorită forţelor anormale suportate de dinţii aflaţi în ocluzie (muşcătura) anormală”,a adăugat doamna doctor Mihaela Dan.

Nu în ultimul rând,purtarea aparatului dentar poate fi necesară pentru a îndrepta dinţii migraţi în urmă unor extracţii dentare,în vederea realizării unor lucrări dentare sau implanturi corecte sau chiar pentru a închide spaţiile postextractionale prin deplasarea dinţilor cu ajutorul aparatului dentar.

Mai este eficient aparatul dentar la adult?

Numărul adulţilor care urmează tratamente ortodontice a crescut tot mai mult în ultimii ani. „Cu toate că poate dura mai mult timp îndreptarea dinţilor,ţinând cont că deplasarea lor încetineşte pe măsură ce îmbătrânim,rezultatele pot fi excelente chiar şi la o vârstă mai înaintată. În comparaţie cu adolescenţii,adulţii tind să fie mai motivaţi să respecte sfaturile medicului specialist atunci când poartă aparat dentar. Disponibilitatea lor de a colabora cu ortodontul reprezintă un mare avantaj în atingerea obiectivelor tratamentului în cel mai scurt timp posibil”,subliniază doamna doctor Mihaela Dan,medic specialist ortodont.Recente

Ghid de calatorie cu copiii  Sursa foto shutterstock 622990619 jpg
Painici cu usturoi  Sursa foto shutterstock 85029145 jpg
carente jpg
Alimente inghetate jpg
clickpentrufemei (1) jpg
Tarta de vara  Sursa foto shutterstock 2021914094 jpg
stres jpg
constipație jpg
Alimentele ultraprocesate jpg
Floarea de hartie este si remediu naturist  Sursa foto Pixabay jpg
Legume cu usturoi  Sursa foto shutterstock 1790228171 jpg
căldură  foto   Shutterstock jpg
dulap cu haine jpg
Curățenia și ordinea de acasă nu au fost niciodată atât de simple jpg
Vrei sà scapi de mirosurile neplÃcute din bucÃtÃrie ta când gÃtesti Iatà câteva trucuri care te pot ajuta în acest sens (1) jpg
Ce este rejuvenarea vaginla si cum iti dai seama ca a venit timpul sa apelezi la ea jpg
Ai parul deteriorat Vezi cateva metodele de ingrijire care ii vor reda aspectul sanatos jpg
Chec cu zmeura  Sursa foto shutterstock 146752931 jpg
masti turmeric shutterstock 201136739 jpg
celulita shutterstock 2296152455 jpg