Pastilele cu melatonină. Cât de sigure sunt pentru organismul tău

1 73687 original jpg jpeg

Dormi. În sfârşit. Nu există, probabil, nimic mai bun decât să aluneci într-un somn profund, odihnitor după o zi grea. De aceea, mulţi oameni apelează la pastilele cu melatonină, în perioadele stresante, când nu se pot odihni.

Pastilele cu melatonină - Hormonul somnului

Deşi găsită frecvent în farmacii,melatonina se produce în mod natural în creier. Eliberarea ei este dependentă în mare măsură de lumina naturală şi,pentru hormonul care reglează ritmul circadian al organismului,sincronizarea este cheia. De aceea,expertii recomandă evitarea luminii artificiale,înainte de culcare,în special a celei albastre,emisă de telefoanele mobile.

Melatonina începe să crească la debutul întunericului. Pentru unii insomniaci,problema se poate rezolva prin reducerea intensităţii luminilor. Lumina tipică din cameră scurtează durata melatoninei şi inhibă eliberarea ei,ceea ce duce la o oră târzie de culcare.

Ce părere au specialiştii

Deşi pastilele cu melatonină sunt eficace pentru schimbarea modelelor de somnşi,prin urmare,utile celor care au probleme cu somnul,nu s-au făcut multe studii privind beneficiile pastilelor cu melatonină asupra calităţii somnului. În acelaşi timp,există câteva efecte secundare pe care oamenii le-au experimentat:pierderi de memorie pe termen scurt,dureri de cap,somnolenţă,vise intense. Unii oameni pot prezenta o reacţie alergică la aditivii găsiţi în unele dintre pastilele cu melatonină.

Cu toate că aceste simptome dispar imediat ce suplimentul este întrerupt,studii pe termen lung trebuie să fie efectuate de experţi pentru a ajunge la un consens cu privire la consumul de zi cu zi,stabilind astfel dacă suplimentele cu melatonină sunt sigure şi eficiente.

Pastilele cu melatonină - Ce dăunează somnului

Având în vedere deficitul de cercetare pe această temă,nu este recomandat,în general,să apelezi la pastilele cu melatonină pentru a face faţă nopţilor nedormite. Sanjeev Kothare,profesor în departamentul de neurologie de la NYU Langone Medical Center,recomandă pacienţilor săi să menţină un program de somn coerent,mai ales în timpul săptămânii;evitarea luminii albastre emiţătoare de aparatele electronice cu una-două ore înainte de culcare.

Deoarece nivelul de melatonină atinge punctul maxim la ora 9 seara,orice expunere la lumină după acest timp dăunează somnului. Înainte de a recurge la un supliment alimentar nedovedit,fă anumite schimbări în stilul tău de viaţă.

Credit foto: www.bethwhitehousejournalist.comRecente

Greseli vestimentare care te fac ss pari mai in varsta Sursa imagine shutterstock 1304242240 jpg
durere in gat jpg
Tu iti asiguri suficienta Vitamina D iarna Sursa imagine Pixabay jpg
animal care doarme sursa  Shutterstock jpg
Paturile ponderate stimuleaza melatonina Sursa imagine shutterstock 751827643 jpg
dinți, zâmbet sursa  shutterstock jpg
ClickPentruFemei (1) (10) jpg
Ce simptome da boala streptococica Sursa imagine shutterstock 2178458807 jpg
vinuri medicinale shutterstock 459282892 jpg
clickpentrufemei jpg
mamă alergică la copil sursa  Shutterstock jpg
planta de gradina iarna jpg
Bebelus care plange jpg
vitamina D jpg
Filme de Craciun de evitat cand esti cu copiii Sursa imagine shutterstock 1868925283 jpg
sampon uscat profesional xpertbeauty jpg
manichiura oja semipermanenta jpg
cadou oferit de femeie jpg
Esti friguros Afla care sunt cele mai bune alimente în sezonul rece Sursa imagine Pixabay jpg
alimente congelate jpg