Pastilele cu melatonină. Cât de sigure sunt pentru organismul tău

1 73687 original jpg jpeg

Dormi. În sfârşit. Nu există, probabil, nimic mai bun decât să aluneci într-un somn profund, odihnitor după o zi grea. De aceea, mulţi oameni apelează la pastilele cu melatonină, în perioadele stresante, când nu se pot odihni.

Pastilele cu melatonină - Hormonul somnului

Deşi găsită frecvent în farmacii,melatonina se produce în mod natural în creier. Eliberarea ei este dependentă în mare măsură de lumina naturală şi,pentru hormonul care reglează ritmul circadian al organismului,sincronizarea este cheia. De aceea,expertii recomandă evitarea luminii artificiale,înainte de culcare,în special a celei albastre,emisă de telefoanele mobile.

Melatonina începe să crească la debutul întunericului. Pentru unii insomniaci,problema se poate rezolva prin reducerea intensităţii luminilor. Lumina tipică din cameră scurtează durata melatoninei şi inhibă eliberarea ei,ceea ce duce la o oră târzie de culcare.

Ce părere au specialiştii

Deşi pastilele cu melatonină sunt eficace pentru schimbarea modelelor de somnşi,prin urmare,utile celor care au probleme cu somnul,nu s-au făcut multe studii privind beneficiile pastilelor cu melatonină asupra calităţii somnului. În acelaşi timp,există câteva efecte secundare pe care oamenii le-au experimentat:pierderi de memorie pe termen scurt,dureri de cap,somnolenţă,vise intense. Unii oameni pot prezenta o reacţie alergică la aditivii găsiţi în unele dintre pastilele cu melatonină.

Cu toate că aceste simptome dispar imediat ce suplimentul este întrerupt,studii pe termen lung trebuie să fie efectuate de experţi pentru a ajunge la un consens cu privire la consumul de zi cu zi,stabilind astfel dacă suplimentele cu melatonină sunt sigure şi eficiente.

Pastilele cu melatonină - Ce dăunează somnului

Având în vedere deficitul de cercetare pe această temă,nu este recomandat,în general,să apelezi la pastilele cu melatonină pentru a face faţă nopţilor nedormite. Sanjeev Kothare,profesor în departamentul de neurologie de la NYU Langone Medical Center,recomandă pacienţilor săi să menţină un program de somn coerent,mai ales în timpul săptămânii;evitarea luminii albastre emiţătoare de aparatele electronice cu una-două ore înainte de culcare.

Deoarece nivelul de melatonină atinge punctul maxim la ora 9 seara,orice expunere la lumină după acest timp dăunează somnului. Înainte de a recurge la un supliment alimentar nedovedit,fă anumite schimbări în stilul tău de viaţă.

Credit foto: www.bethwhitehousejournalist.com



Recente

slabit jpg
detergent de spalat rufe jpg
fasole alba uscata jpg
Supa rece de legume, Sursa foto shutterstock 668899363 jpg
Cafea sau ceai  Sursa foto shutterstock 2195838791 jpg
imbatranirea prematura este accelerata de felul in care bei apa jpg
Prajitura cu scortisoara  Sursa foto shutterstock 1038045298 jpg
Lasagna cu spanac  Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia  Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover  Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist  Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg
pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg
polipii pe colon jpg