Pilulele contraceptive pot cauza îngrăşarea?

1 72489 original jpg jpeg

O întrebare destul de frecventă care apare atunci când o femeie începe să ia pastile contraceptive este dacă provoacă creşterea în greutate. Cu toate că nu există dovezi care să demonstreze, cercetările făcute până în prezent indică că nu există nicio legătură între luarea pastilelor şi îngrăşare.

Cum că pastilele contraceptive duc la îngrăşare este doar un mit.Iată ce spun studiile despre legătura dintre pastilele contraceptive şi pierderea în greutate:

Pastilele contraceptive au formule diferite. Aşa cum probabil ştii,unele dintre ele conţin hormoni precum progesteron şi estrogen. Aceştia au abilitatea de-a modifica reacţiile chimice care au loc în organism,cum sunt excesul de apă şi sodiu.

Balonarea este un efect secundar comun,cu care se confruntă un număr foarte mare de femei care iau pilule contraceptive. Prin urmare,creşterea kilogramelor este cauzată doar de retenţia de apă. Cântarul poate arăta în plus faţă de cât aveai iniţial şi peste două kilograme.

Experţii spun că atunci când iei

poţi ajunge să ai numărul de kilograme care se depun atunci când rămâi însărcinată.

Citeşte şi despre:Întrebări despre testul de sarcină

Pot cauza pilule contraceptive pierderea în greutate?

Rezultatul mai multor studii arată că prin luarea de pastile contraceptive nu slăbeşti. Acestea ajută doar la eliminarea sau reţinerea apei în organism. Nu este nimic altceva decât greutatea apei. Numărul de kilograme rămâne acelaşi. Cel mai bine este să se renunţe la asocierea pastilelor contraceptive cu pierderea în greutate. Cine vrea să slăbească,trebuie să aleagă un mod mai sănătos şi eficient.

Efectele secundare ale pilulelor contraceptive:

Efectele depind de modul în care corpul reacţionează la modificările hormonale. Pentru că,creşterea în greutate apare numai la unele femei. În cele mai multe cazuri,persoanele care sunt predispuse la îngrăşare se confruntă cu acest efect secundar.  

Cum să slăbeşti în timp ce iei pastile contraceptive:

Milioane de femei din întreaga lume se plâng de creşterea în greutate din cauza pilulelor contraceptive. Dar nici un studiu nu a arătat că susţine acest lucru. Potrivit experţilor,anticoncepţionalelenu joacă niciun rol în creşterea sau pierderea în greutate. Cu toate acestea,iluzia de îngrăşare poate fi creată din cauza efectelor secundare ale acestora.

Citeşte şi despre:Top 5 analize ginecologice importante pentru o femeie

Ce poţi face pentru a slăbi este să practici mai multe exerciţii fizice şi alimentaţia să fie sănătoasă şi echilibrată. Acest lucru ajută la pierderea sau menţinerea greutăţii în timp ce iei pastile contraceptive.

Sursă+credit foto:www.stylecraze.com



Recente

Ciuperci sote cu spanac  Sursa foto shutterstock 1239687739 jpg
hidroponie jpg
Ce cauzeaza sangerarile reduse dupa menopauza  sursa foto shutterstock 1268799562 jpg
Rulada cu nuci si scortisoara  Sursa foto shutterstock 1679665513 jpg
slabit jpg
detergent de spalat rufe jpg
fasole alba uscata jpg
Supa rece de legume, Sursa foto shutterstock 668899363 jpg
Cafea sau ceai  Sursa foto shutterstock 2195838791 jpg
imbatranirea prematura este accelerata de felul in care bei apa jpg
Prajitura cu scortisoara  Sursa foto shutterstock 1038045298 jpg
Lasagna cu spanac  Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia  Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover  Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist  Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg