Podoaba capilară îţi arată cum stai cu sănătatea

1 68511 original jpg jpeg

Nimeni nu poate nega faptul că părul a devenit unul din accesoriile noastre cele mai puternice, o parte importantă a aspectului fizic. Cu toate acestea, mai important este faptul că părul este de fapt un barometru care ne dă indicii despre sănătatea noastră.

Tulburări ale organismului,cum sunt anemia,probleme cu glanda tiroidă,dezechilibru hormonal şi probleme legate de starea generală de sănătate,pot fi diagnosticate prin anumite teste.

Părulnostru reacţionează rapid la schimbările din organism. Acesta este alimentat direct de fluxul de sânge,precum şi de orice schimbare în conţinutul de sânge în urma administrării de medicamente,hormoni sau lipsa de substanţe nutritive. Căderea părului nu este nimic mai mult decât un semnal pe care ţi-l dă organismul când acesta nu mai funcţionează aşa cum trebuie. Odată ce semnalul este recunoscut şi cauza a fost tratată,părul îşi recapătă strălucirea.

Nu ignora problemele părului

Dacă observi că-ţi cade părul foarte mult sau dimpotrivă creşte foarte repede ori este foarte uscat,este bine să mergi la medic cât mai curând posibil. Cercetările indică faptul că pacienţii care suferă de probleme legate de glanda tiroidă se confruntă cu pierderea părului chiar şi atunci când suferă de febră virală. Alte tulburări care cauzează căderea părului sunt:

Cancerul;

Probleme cardiace;

Probleme cu glanda tiroidă;

Boala Addison;

Sindromul Cushing;

Anemie.

Lipsa substanţelor nutritive,mai ales în condiţii de malnutriţie,duc la uscarea părului şi decolorarea lui. În mod similar,deficienţa de zinc cauzează pierderea părului şi apariţia eczemelor. Modificări identice au fost observate la cazurile de deficit de acizi graşi. Infecţiile virale şi bacteriene şi slăbiciunea generală a organismului,de asemenea,pot afecta starea de sănătate de părului.

Cauzele posibile ale căderii părului

Dezechilibru hormonal;

Ovare polichistice;

Probleme autoimune;

Amigdalele infectate sau probleme dentare;

Blocaj renal;

Infecţie fungică.

Aproape toate tulburările organismului cauzează pierderea părului. Prin urmare,pentru a afla starea de sănătate a părului,mergi la medic. Analiza minerală tisulară a părului depistează carenţele şi dezechilibrele minerale cu care te confrunţi.