Principalele cauze ale modificării vederii

1 72852 original jpg jpeg

Ochii pot fi numiţi partea vitală a organismului. Imaginează-ţi lumea ta fără a o putea vedea. Acesta este lucrul pe care nimeni nu şi-l doreşte, de aceea, este foarte important să avem grijă de ochi. Fără ei, suntem lipsite de putere.

Pierderea vederii nu se datorează îmbătrânirii.

Lucrurile care pot provoca pierderea vederii:Purtarea lentilelor de contact pentru mult timp.

Purtarea lentilelor de contact pentru o lungă perioadă de timp poate afecta ochii,provocând simptome de ochi uscat,plus acumulare de murdărie,mucus şi impurităţi pe lentile. Toate acestea pot sfârşi prin a provoca infecţii oculare,care pot afecta sănătatea ochilor. Asigură-te că lentilele sunt curăţate în mod corespunzător pentru a proteja vederea.

Citeşte şi:5 lucruri pe care ochii încearcă să ţi le spună despre sănătate

Operaţiile cu laser.

Operaţiile chirurgicale cu laser pot cauza probleme ochilor,pentru că chirurgul acţionează în centrul corneei,astfel încât s-o remodeleze. Aceste intervenţii pot provoca daune la nervii corneei,putând să suferi de ochi uscaţi în prima lună după operaţie. Pentru a evita orice complicaţie,ai mare grijă de ochi după operaţie şi mergi la controale regulate.

Boala oculară glaucom.

Dacă crezi că doar persoanele în vârstă pot ajunge să sufere de glaucom,te înşeli. Această afecţiune poate afecta pe oricine,în orice moment. În acest caz,boala se manifestă prin acumularea unui lichid în ochi care pune presiune pe nervul optic. Acesta,la rândul său,produce probleme ale vederii. Pentru a preveni această problemă,mergi regulat la control.

Citeşte şi:Ştii care sunt beneficiile surprinzătoare ale mierii asupra ochilor?

Medicamente pentru tratarea tensiunii arteriale.

Dacă iei medicamente pentru tensiunea arterială sau depresie,s-ar putea să ajungi să te confrunţi cu ochi uscaţi şi pe termen lung,de asemenea,să suferi de probleme de vedere. Totodată,şi persoanele care iau antihistaminice,pot suferi de astfel de probleme.

Sursă+credit foto:www.boldsky.com