Principalele simptome ale atacului de cord

1 77229 original jpg jpeg

Atacul de cord, cunoscut şi sub numele de infarct miocardic, este una dintre principalele cauze de deces în România. Atacul de cord apare atunci când o parte din muşchiul cardiac începe să nu mai răspundă comenzilor din cauza unei alimentări inadecvate a oxigenului din sânge către inimă.

Alimentarea inimii nu se poate realiza din cauza obstrucţiei arterelor coronare prin cheaguri de sânge sau plăci de colesterol. Şi în timp ce 90% din oameni supravieţuiesc primului lor atac de cord, aproape 10% nu o fac. În plus, mulţi oameni nu ştiu care sunt simptomele atacului de cord, alegând să le ignore de cele mai multe ori.

Durerea acută la nivelul pieptului

Durerea asociată cu un atac de cord apare brusc în zona pieptului. Şi este o durere severă şi sufocantă. Ca şi cum cineva îţi străpunge inima. Această durere, de exemplu, angina, durează câteva minute şi dispare adesea după un timp, dacă fluxul de sânge este restabilit în inimă. Dar dacă nu este, atunci durerea se extinde foarte repede în braţe, spate, gât şi apoi în cap.

Durere în interiorul maxilarului sau durere puternică de dinţi

Acest simptom este mai frecvent observat la femei decât la bărbaţi atunci când suferă un atac de cord. Şi nu este însoţit de durere în piept.

Respiraţie îngreunată

Acesta este un alt simptom comun al unui atac de cord, în care persoana simte brusc că are nevoie de aer. Această senzaţie de sufocare poate să apară înainte ca durerea toracică să devină intensă sau să se producă în acelaşi timp.

Transpiraţie excesivă

Transpiraţia rece este adesea simptomul pe care-l observăm când o persoană suferă un atac de cord. Dacă transpiraţia este însoţită şi de simptomele enumerate mai sus, este un semn că trebuie să mergi la un spital.

Senzaţie de greaţă sau vomă

Durerea (anghina) se răspândeşte foarte repede în partea superioară a stomacului şi provoacă dureri epigastrice, care dau senzaţia de indigestie, inflamaţie, greaţă şi vărsături în timpul unui atac de cord.

Durere în braţ

În timpul unui atac de cord, oamenii simt de multe ori dureri intense în braţul stâng, în umeri, în spate şi, uneori, chiar pe toată partea stângă. Dar acest simptom nu este întotdeauna limitat la stânga.

Ce trebuie să faci dacă suferi un atac de cord?

Cel mai important lucru este să apelezi la ajutor şi să informezi oamenii pentru a putea suna la o ambulanţă. Nu uita că timpul este crucial în astfel de cazuri!Recente

casa bântuită foto  Shutterstock jpg
Pui souvlaki Sursa foto shutterstock 1145156660 jpg
rochii elegante jpg
Regina Victoria – secvențe jpeg
menopauza jpg
Tort cu mousse de capsuni Sursa foto shutterstock 1438016888 jpg
pierderi de memorie jpg
Ce se intampla daca mananci oua in fiecare zi Sursa foto shutterstock 714691903 jpg
Musaca greceasca Sursa foto shutterstock 271634957 jpg
featured image (1) (1) (1) jpg
dormitor, usa deschisa jpg
femeie zambeste jpg
cum alegi parfumul pentru partenerul tau 1068861017 jpg
Cobbler cu capsuni sursa foto shutterstock 1762492469 jpg
Exercitii subtierea taliei Sursa foto shutterstock 2165962403 jpg
obezitate jpg
femeie care se tunde sursa  Shutterstock jpg
Intepatura de albine jpg
azil de batrani png
apa termala femeie zambind jpg