Probleme ale pielii care îţi spun că suferi de o afecţiune cu transmitere sexuală

1 74319 original jpg jpeg

Cu toate că multe dintre bolilele cu transmitere sexuală sunt asimptomatice, există câteva semne la care nu te-ai fi gândit că au legătură cu aceste afecţiuni transmise pe cale intimă. Iată la ce să fii atentă.

Mâncărimi şi iritaţii ale pielii

Bolile cu transmitere sexuală cauzate de fungi duc la apariţia mâncărimilor,a roşeţii şi a iritaţiilor la nivelul pielii din zona genitală atât în cazul femeilor,cât şi al bărbaţilor. Spre exemplu,scabia cauzează mâncărimi severe,care se accentuează în special noaptea. Dacă aceste simptome nu trec de la sine sau,din contră,se agravează,este necesar un consult de specialitate. 

Băşici şi răni

Băşicile care apar în buchete la nivelul zonei genitale,a anusului,rectului sau gurii sunt un semn al infecţiei cu herpes.

Pe de altă parte,dacă la început apar mici băşici nedureroase în diferite părţi ale corpului,precum zona genitală,rect,limbă sau buze,iar după 10 zile îşi schimbă forma şi culoarea,poate fi un semn că ai fost infectată cu sifilis.

Negi genitali

Dacă pe pielea din zona genitală apar nişte negi de culoarea pielii,nedureroşi,este un semn al infecţiei cu virusul Papiloma Uman. Aceste veruci se pot extinde către anus şi pot creşte în mărime,cauzând disconfort şi mâncărimi. În unele cazuri,condiloamele genitale apar sub forma unui buchet asemnănător conopidei.