Răceală sau sinuzită? Aşa le deosebeşti!

1 72544 original jpg jpeg

Ochii umezi, nas înfundat, stare de rău generală - chiar dacă simptomele răcelii şi sinuzitei sunt similare, există unele diferenţe fine între ele, pe care e bine să le cunoşti.

Prin ce se deosebesc ele

Principala diferenţă dintre orăcealăşi o infecţie a sinusurilor este durata lor. Medicii spun că celor care răcesc le curge nasul 2-3 zile,după care alte 2-3 zile au nasul înfundat. După aceea,majoritatea celor răciţi încep să se simtă mai bine. O infecţie a sinusurilor poate dura şapte zile sau chiar mai mult.

Febra poate semnala,de asemenea,o infecţie bacteriană. Specialiştii spun că infecţiile sinusurilor sunt uneori însoţite de febră,pe când răceala nu. În schimb,gripa poate provoaca febră.

Un alt semn care arată dacă te confruţi cu o răceală sau cu o infecţie a sinusurilor este culoarea mucusului. Spre deosebire de răceală,care produce în general mucus clar,infecţiile bacteriene se manifestă prin mucus verzui sau galben.

Medicii spun că nu există niciun motiv pentru care unii oameni dezvoltă infecţii ale sinusurilor şi alţii nu. Însă cei care au polipi nazali sau alte probleme,inclusiv alergii,au mai multe riscuri să se confrunte cu infecţii cronice ale sinusurilor.

Cum tratezi infecţia sinusurilor

Pentru a ameliora simptomele sinuzitei,odihneşte-te cât mai mult,bea cât mai multe fluide (ceaiuri,supe),fă băi cu aburi (pentru decongestionarea sinusurilor). De folos este şi irigarea sinusurilor cu ser fiziologic sau cu un vas neti (un recipient utilizat pentru clătirea sinusurilor cu soluţie salină).

Ce trebuie să mai ştii despre răceli şi sinuzite

Decongestionantele nazale pot fi de ajutor,însă medicii atrag atenţia că ele nu trebuie folosite mai mult de trei zile,deoarece pot exacerba congestia şi duce la creşterea tensiunii arteriale şi a frecvenţei cardiace.

Infecţiile sinusurilor durează de obicei aproximativ 14 zile,dar utilizarea antibioticelor accelerează procesul de recuperare de până la cinci zile. Cu toate acestea,specialiştii spun că aproximativ 70% din infecţiile sinusurilor trec de la sine,fără tratament.

Dacă este lăsată netratată,sinuzitapoate provoca leziuni permanente la nivelul sinusurilor şi,în cazuri foarte rare,poate duce la meningită,spun medicii. De aceea,un consult de specialitate este mai mult decât necesar.Recente

sampon uscat profesional xpertbeauty jpg
manichiura oja semipermanenta jpg
cadou oferit de femeie jpg
Esti friguros Afla care sunt cele mai bune alimente în sezonul rece  Sursa imagine Pixabay jpg
alimente congelate  jpg
Ce să faci și ce să nu faci înainte de programarea la medic  jpg
shutterstock 1494529091 jpg
model anul 2021  sursa   Instagram jpg
close up beautiful woman wearing necklace pearl bracelet jpg
exercitii pentru posterior shutterstock 481861576 jpg
Planifica ti vacanta de vara din timp jpg
curatenie jpg
Insula Queimada, din Brazilia jpg
foto  jpg
Ce stiluri de design interior sunt in tendinte pentru amenajarea bucatariei jpg
Cum sa ti mentii urechile curate in mod corect  Sursa imagine shutterstock 1689079585 jpg
2 jpg
haine pentru doamnele cu parul carunt jpg
Efectele secundare ale pastilele pentru somn jpg
Regina adâncurilor, scufundări  sursa   Shutterstock jpg