Răul de mişcare. Iată de ce este provocat

1 66112 original jpg jpeg

Până la 80% din populaţie ar putea fi afectată de răul de mişcare de la vizionarea de anumite filme sau jocuri în mişcare, în timp ce se uită la ele sau se joacă.

Definirea sentimentului general din prima parte a secolului 21,se poate reduce la un singur cuvânt,şi anume senzaţia de greaţă. Unele dintre cele mai mari progrese tehnologice,cum sunt realitatea virtuală,smartphone-ul sau filmele,toate acestea pot dezvolta o slăbiciune umană de bază,şi anume răul de mişcare,care duce la apariţia senzaţiei de greaţă."Dacă mergi pe jos într-o cameră, vei vedea intrarea vizuală care se mişcă, iar sistemul nostru vestibular, organele de echilibru, ne vor face să ne simţim ameţite, la fel ca percepţia de la muşchi şi oase, "spune Dr. Cyriel Diels,specialist în factori umani,de la Centrul pentru Mobilitate şi Transporturi de la Universitatea Coventry. "Sub puntea unei nave, suntem în mişcare din punct de vedere fizic, pentru că se mişcă barca, dar câmpul vizual pare a fi în staţionare. Cei doi par să intre în conflict. Corpul răspunde cu rău de mişcare, prin vărsături şi senzaţie de ameţeală."

Cauzele senzaţiei de rău de mişcare

”Răul de mişcare cauzat de aparatele digitale” susţine el,este în direcţia opusă. Stai pe loc,dar te uiţi la un film,ceva care se mişcă. Din nou,ai acest conflict. ”În funcţie de sensibilitate şi de ceea la ce te uiţi,până la 80 % din populaţie poate fi afectată. ” Este un răspuns natural de la un mediu nenatural.”

Este o problemă cu factoriii de decizie din realitatea virtuală,care se confruntă,cum sunt imaginile de rezoluţie mai mare şi reducerea decalajului dintre mişcarea capului şi ceea ce se vede pe ecran,pentru a reduce sau elimina mişcarea de rău.

"Combaterea este destul de dificilă",spune dr. Diels. Mai mult de mişcare,înseamnă rău de mişcare,dar un film sau un joc blând "merg împotriva unora dintre obiectivele din realitate virtuală, în cazul în care doreşti să fie un mediu de angajare, în mişcare."

Luând pastile de combatere a răului de mişcare poate ajuta,dar nu pe toată lumea. "Dar de fapt nu trebuie ca oamenii să înceapă să ia medicamente, astfel încât acestea sunt în măsură să fie cufundat într-un mediu virtual". Poţi să scapi de răul de mişcare,spune el,dacă "începi încet, să reduci timpul în care eşti expusă la mediul virtual şi între timpul de odihnă". Dar asta nu va ajuta pe toată lumea.

Va trebuie doar să accepţi că vărsăturile şi senzaţia de greaţă vor fi o parte a vieţii,"boala profesională a secolului 21". Acest rău se aseamănă cu răul de maşină. La fel,ţi se face rău în timp ce tu stai,iar maşina este în mişcare. Se induce starea de greaţă.



Recente

Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg
Paste cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 156789950 jpg