Remedii care te scapă de arsurile la stomac

1 74260 original jpg jpeg

Refluxul gastro-esofagian este o afecţiune dureroasă care irită esofagul şi ale cărui simptome pot fi confundate, uneori, cu cele ale unui atac de cord. Anumite obiceiuri te pot ajuta să combaţi această afecţiune.

Schimbarea dietei

Alimentele procesate şi zaharurile sunt cele care declanşează refluxul gastric şi creează dezechilibrul bacterian în stomac şi în tractul intestinal. Pentru a preveni acest lucru este bine să consumi fructe şi legume proapsete şi în special merele,care este un adevărat pansament pentru stomac şi esofag.

Oţetul de mere

De real ajutor este să bei înainte de fiecare masă o linguriţă de oţet de mere în combinaţie cu un pahar de apă. Acest remediu are rolul de a calma stomacul şi de a susţine digestia. Poţi apela la acest remediu şi în timpul crizelor de reflux pentru a o depăşi mai repede.

Suplimentele digestive

Enzimele sunt substanţe indicate în dieta celor care suferă de probleme ale stomacului. Se găsesc în special în alimentele crude,iar prepararea alimentelor duce la distrugerea lor. Dar pentru că nu poţi trăi doar cu alimente crude,poţi apela la suplimentele pe bază de enzime şi vei simţi diferenţa.

Citeşte şi:

Remedii naturale pentru durerile de stomac

6 leacuri cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu

Această pudră minune,folosită foarte des în arta culinară este recomandată şi celor care încearcă să găsească o soluţie naturală la afecţiunea lor. De îndată ce simţi că urmează un nou episod dureros,dizolvă o lingură de bicarbonat într-un pahar de apă şi bea-l cât mai repede. Astfel,criza va trece mai uşor,iar efectele nu vor fi la fel de dureroase.