Respiraţia urât mirositoare anunţă boli grave

trimitere jpeg

O verificare rapidă a respiraţie îţi poate salva, în unele cazuri, viaţa. Unele analize prin care îţi este testată respiraţia poate confirma un diagnostic crunt, cum este cancerul. Specialiştii avertizează că nu doar respiraţia urât mirositoare poate semnala o boală, ci chiar şi una fără miros.

Cancerul de stomac

Cercetători din Haifa,Israel,au analizat probe respiratorii de la 484 de persoane care au ţinut post timp de 12 ore şi au evitat fumatul trei ore înainte de test. 99 dintre participanţi au primit diagnosticul de cancer de stomac. În urma analizei nanoarray,medicii pot stabili cu precizie diferite stadii precoce ale cancerului de stomac.

Cancer de plămâni

De regulă se utilizează biopsii şi ecografii pentru diagnosticarea cancerului pulmonar,dar depistarea cu testele de respiraţie poate fi o alternativă mai ieftină şi noninvazivă,potrivit unui studiu realizat în 2013. Folosind un „nas electronic“ care detectează diferiţi compuşi organici volatili (COV) în aerul expirat,cercetătorii de la Universitatea din Letonia au colectat probe respiratorii de la 475 de subiecţi. Ei au descoperit că printre nefumători,cancerul pulmonar a fost identificat cu precizie la 128 de persoane.

Insuficienţă cardiacă

Cercetătorii au utilizat un test de respiraţie pentru a identifica pacienţii care suferă de insuficienţă cardiacă,potrivit unui document publicat în martie 2013 în „Jurnalul Colegiului American de Cardiologie“. Oamenii de ştiinţă au colectat probe respiratorii de la 41 de pacienţi. 25 dintre ei au fost diagnosticaţi cu insuficienţă cardiacă decompensată.

Diabet

Această afecţiune te poate face mai sensibilă la boli gingiilor şi duce la apariţia gurii uscate. Atunci când nivelurile de zahăr din sânge nu sunt stabilizate,organismul nu este capabil să lupte cu bacteriile,provocând infecţii care dăunează gingiilor. Aceleaşi infecţii pot cauza respiraţia urât mirositoare.

Insuficienţă renală

Respiraţie cu gust similar amoniacului poate indica insuficienţă renală. Rinichii sunt responsabili de eliminarea substanţelor chimice toxice din sânge,prin urină. În insuficienţă renală,rinichii nu mai sunt în măsură să filtreze deşeurile şi substanţele chimice toxice din sânge. Când se întâmplă asta,toxinele şi deşeurile periculoase afectează aproape fiecare parte a corpului.

Infecţii respiratorii

Infecţii ale căilor respiratorii,cum sunt gripa,bronşita şi sinuzita pot cauza respiraţia urât mirositoare. Când infecţii ale tractului respirator descompun sau inflamează ţesuturile din sistemul respirator,acest lucru poate declanşa producerea de bacterii. Alergiile şi creşterea secreţiilor nazale pot provoca,de asemenea,apariţia respiraţiei urât mirositoare.