Riscurile tatuajelor

1 76900 original jpg jpeg

Te gândeşti de ceva timp să îţi faci un tatuaj? Aceasta este o decizie la care trebuie să te gândeşti foarte bine înainte, pentru că s-ar putea ca acel tatuaj să îţi afecteze imagine pe viitor.

„Alegerea unui tatuaj este foarte personală şi trebuie făcută numai după o examinare atentă şi deliberată a consecinţelor (atât pe termen scurt cât şi pe termen lung) ale tatuajului", spune Stephen Greenberg, medic chirurgie plastică.

Iată care sunt motivele pentru care nu ar trebui să îţi faci un tatuaj, potrivit experţilor:

Nu cunoşti suficient de multe lucruri despre cel care îţi va face tatuajul

Un artist tatuator trebuie să respecte anumite standarde sanitare şi de siguranţă, dar nu există certitudinea că el are talent. S-ar putea ca el să îţi facă un tatuaj diferit faţă de ce ţi-ai dorit tu în cel mai bun caz, şi o infecţie serioasă în cel mai rău caz. HIV, SIDA şi Hepatita C sunt cele mai comune infecţii pe care le poate contracta cel care îşi face tatuajul. Aşadar, înainte de a merge la un centru de tatuaje, mai bine cercetează mai în detaliu.

S-ar putea ca tatuajul să îţi afecteze cariera

Dacă eşti în căutare de locuri de muncă, ar trebui să mai amâni momentul pentru primul tău tatuaj. Cercetările arată că angajatorii au reţineri în ce priveşte angajarea unei persoane cu tatuaje vizibile. "Tatuaj vizibil" înseamnă tatuaj pe faţă, gât, mâini şi picioare.

O prejudecată negativă împotriva tatuajelor pare să afecteze fiecare sector de afaceri. Managerii de restaurante preferă angajaţi fără tatuaje vizibile, în timp ce managerii de vânzări se tem că angajarea persoanelor cu tatuaje va afecta vânzările. Doar pentru că nu cauţi în prezent un loc de muncă nu înseamnă că nu vei avea nevoie de unul pe viitor.

Există riscul de cancer de piele

Este posibil ca persoanele care se tatuează să se confrunte cu cancer de piele. Chiar dacă nu există o legătură directă între tatuaje şi cancerul de piele, sunt suficiente informaţii referitoare la o posibilă conexiune, lucru care te face să te gândeşti de două ori. Întotdeauna există un pericol!

Cu ce alte probleme te poţi confrunta:

-    Poţi contracta un virus.

-    Poţi fi judecată de cei din jur.

-    Vrei să marchezi o dată importantă, dar să regreţi mai târziu.

-    Plănuieşti să devii mamă. Ce faci atunci?

Credit foto: www.thelist.com