Schimbările dese de vreme te afectează mai mult decât credeai

1 70131 original jpg jpeg

Starea de oboseală fizică şi durerile de cap pot anunţa precipitaţii în următoarele ore, spun unii, autointitulaţi meteodependenţi. Există o asemenea dependenţă, care se manifestă prin dureri de cap şi ameţeală? Da, se mai numeşte meteosensibilitate şi este mai întâlnită decât credem.

Meteosensibilitatea este de trei ori mai frecventă în cazul femeilor decât în cel al bărbaţilor. Este şi mai des întâlnită în cazul persoanelor care locuiesc la oraşe,din cauza faptului că acestea îşi desfăşoară activitatea în spaţii închise,lipsite de lumină naturală,iar organismul lor se adaptează din ce în ce mai greu la transformările produse de vreme.

Cei mai afectaţi rămân însă bolnavii psihic,persoanele care au afecţiuni cardiace şi reumatismale. Chiar şi aşa,specialiştii afirmă că toţi putem fi sensibili la condiţiile climatice schimbătoare. Simptomele diferă însă de la o persoană la alta şi sunt intensificate odată cu înaintarea în vârstă şi în funcţie de gravitatea posibilelor afecţiuni.

Manifestările pot varia de la hipertensiune arterială,probleme circulatorii,dureri de cap,stări de epuizare fizică,somnolenţă,depresii,ameţeli,dificultăţi de concentrare sau insomnie la dureri osteoarticulare.

Starea generală proastă se tratează în aer liber

Pentru a combate schimbările de dispoziţie care apar în aceste perioade,cea mai simplă metodă constă în expunerea la soare în zilele frumoase sau în practicarea unei activităţi fizice în aer liber.

Ai probleme cu inima? Umează cu stricteţe tratamentul!

Şi în cazul persoanelor care suferă de afecţiuni cardiace,plimbările în aer liber sunt benefice,deoarece prin intermediul acestora îţi îmbunătăţesc circulaţia sanguină şi,implicit,îţi ajută organismul să facă un efort mai mic de adaptare.

Specialiştii atrag atenţia că presiunea atmosferică joasă întâlnită în această perioadă creşte riscul de apariţie a anghinei pectorale şi a aritmiei. De asemenea,pentru a combate neplăcerile cauzate de vreme rea,este indicat ca tratamentul medicamentos al cardiacilor să fie ajustat de către medic.  

Durerile articulare şi de cap se intensifică

Din cauza temeparturilor scpzute şi a umezelii,persoanele care au afecţiuni articulare resimt o acutizare a simptomelor. Uneori,durerea şi inflamaţia articulară accentuate de meteosensibilitate pot cauza anchilozarea temporară a unor articulaţii.

Soluţia în aceste cazuri constă în creşterea dozelor de medicamente antiinflamatoare şi antalgice,dar şi în administrarea suplimentrelor care au efect de protejare a articulaţiilor. Cei mai mulţi care au tensiunea arterială mică se plâng de dureri de cap şi migrene.

Presiunea atmosferică are şi ea o influenţă majoră în ceea ce priveşte sensibilitatea meteorologică.

Practic,presiunea atmosferică afectează gradul de oxigenare a sângelui şi circulaţia sangvină. Când este scăzută,presiunea atmosferică accelerează bătăile inimii şi determină o uşoară creştere a tensiunii arteriale.

De regulă,acest fenomen este întâlnit la altitudini mai mari,de exemplu atunci când urcăm pe munte. Când presiunea atmosferică este crescută ea determină scăderea frecvenţei respiraţiei,a bătăilor cardiace şi favorizează oxigenarea sângelui.

foto republika.mk



Recente

Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg
Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de zahar caramelizat  Sursa foto shutterstock 268179653 jpg
O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg