Sciatica: Metode eficiente de tratament

1 72232 original jpg jpeg

Sciatica este denumirea medicală pentru o serie de manifestări, printre care durerile de picior sau de spate, cauzate de o problemă a nervului sciatic, un nerv major, care se întinde din partea inferioară a spatelui spre partea posterioară a fiecărui picior.

Când nervul sciatic este lezat,asupra lui se exercită o presiune suplimentară,care poate cauza dureri de şold,fese sau picioare-dureri ce pot fi insuportabile.

Cauze

Cea mai frecventă cauză este o hernie de disc,dar poate fi şi o traumă,o tumoră a nervului sciatic sau o tumoră spinală. Iată ce te poate ajuta.

Acupunctura

Poţi vedea rezultatele imediat după prima sesiune,deşi este nevoie de aproximativ 12 şedinţe pentru a simţi o îmbunătăţire,spune Yang Jingduan,MD,profesor asistent la Jefferson Myrna Brind,Centrul de Medicină Integrativă de la Universitatea Thomas Jefferson. 

Yoga

Un studiu publicat în revista Pain arată că oamenii cu sciatică,care au practicat yoga timp de 16 săptămâni,au simţit o ameliorare a durerii cu 64% faţă de cum era înainte. Deşi efectele yoga privind sciatica sunt încă incerte,exerciţiile uşoare pot fi benefice. Prin consolidarea muşchilor şi îmbunătăţirea flexibilităţii, practicarea acestui sport poate ajuta la prevenirea înrăutăţirii situaţiei.

Masaj

Nu te pregăti să mergi la un centru spa dacă ai sciatică. În acest caz ai nevoie de un masaj al muşchiului piriform,cu mingea de tenis. Nervul sciatic se află sub acest muşchi. Prin masaj se aplică presiune în zonele iritate şi inflamate sau în punctele de declanşare,în muşchiul piriform,precum şi în muşchii din partea inferioară a spatelui. 

Relaxante musculare

Deoarece durerea musculară poate însoţi,de asemenea,hernia de disc,medicii prescriu uneori relaxante muscularesau antidepresive triciclice pentru reducerea durerii.

Epidurala

Persoanele a căror durere nu se reduce în aproximativ o lună de la declanşare,şi care nu beneficiază de ajutorul altor terapii,pot ameliora durerea cu ajutorul unei injecţii epidurale,în partea inferioară a spatelui,lângă nervul sciatic. Astfel se poate reduce inflamaţia în această zonă.  Din cauza efectelor secundare,cum ar fi pierderea densităţii osoase,anesteziile epidurale sunt limitate la trei pe an.