Semnale prin care corpul ne avertizează că suntem bolnavi

1 67954 original jpg jpeg

Aluniţele, părul grizonat înainte de vârsta de 40 de ani, buzele crăpate – toate sunt semnale care ascund boli grave. De aceea, nu le ignora!

Aluniţele

Sunt de obicei inofensive,dar dacă observi că ţi-au apărut după ce ai stat la soare,consultă medical dermatolog.  Mai mult,dacă ai deja aluniţe,analizează-le cu atenţie. Şi în cazul în care aceastea îşi schimbă culoarea sau se modifică în dimensiune,nu mai amâna vizita la medicul specialist.

Părul gri (înainte de vârsta de 40 de ani)

În cazul în care 50% din părul tău albeşte înainte să împlineşti 40 de ani,şi nu există niciun caz similar în istoria familiei tale,este posibil să fie semn că suferi de diabet zaharat. Doar în urma unor analize medicul poate confirma sau infirma diagnosticul.

Buze crăpate

Această neplăcere este frecvent cauzată de schimbările de temperatură şi de vânt. Dar,dacă vezi că ţi se crapă buzele mai des,este posibil să ai un deficit de vitamina B sau să te confrunţi cu o infecţie fungică.

Gât umflat

Medicii atrag atenţia că nu trebuie sub nicio formă să ignore=i acest simptom. Gâtul umflat,apărut în urma funcţionării necorespunzătoare a tiroidei,este un simptom comun la femeile cu vârsta cuprinsă între 20 şi 50 de ani.

Modificări ale albului ochilor

Partea externă a ochilor,sclerotica (albul ochilor) ar trebui să fie întotdeauna de culoare albă. Aceasta îşi schimbă culoarea în mai multe cazuri,de exemplu dacă nu dormi suficient. Dacă sclerotica are o nuanţă gălbuie,aceasta poate anunţa probleme cu ficatul sau cu bila. În cazul în care albul ochilor capătă o nuanţă roşietică,este posibil să ai hipertensiune arterială.

Palme roşii

Acesta este un semn de eczeme,dermatite sau reacţii alergice. Unoeri,palmele roşii indică probleme hepatice.

Sprâncene rare

Dacă sprâncenele ţi se răresc brusc,este posibil să ai probleme cu glanda tiroidă.

Modificări ale unghiilor

Unghiilespun multe despre starea ta de sănătate,precum şi anumite modificări pot indica diverse boli. Unghiile subţiri şi crăpate sunt deseori moşteniri genetice,dar ele pot indica,de asemenea că ai deficit de calciu. Funcţionarea necorespunzătoare a tiroidei provoacă,de asemenea,modificări ale unghiilor.