Semne că ai probleme cu rinichii

1 77355 original jpg jpeg

Rinichii sunt unele dintre cele mai mici organe din corp, însă au unul dintre cele mai importante roluri – filtrează zilnic toxinele din organism. Din păcate, persoanele care se confruntă cu afecţiuni la nivelul rinichilor manifestă simptome mult prea târziu. Iată câteva dintre semnalele care te-ar putea pune pe gânduri!

Afecţiuni care pot duce la apariţia bolilor renale

S-a constatat că anumite afecţiuni precum diabetul de tipul 1 sau de tipul 2, tensiunea arterială crescută, rinichi polichistici sau polionefrită pot cauza apariţia bolilor renale. Orice disconfort în zona rinichilor trebuie luat în serios încă de la primul semn. În urma unui consult la medicul specialist care îţi va lua probe de sânge sau îţi va face un test de urină vei putea afla cu certitudine date privitoare la starea ta de sănătate.

Schimbări ale urinei

Acesta este unul dintre cele mai întâlnite motive care indică faptul că rinichii tăi nu funcţionează aşa cum ar trebui. Dacă constaţi una dintre aceste schimbări: presiune în timpul urinării, urină spumoasă sau de culoare închisă, nevoia de a merge la toaletă de mai multe ori la toaletă în timpul nopţii (deşi poate fi un simptom asociat şi cu alte afecţiuni), mergi de urgenţă la doctor.

Umflarea excesivă a corpului

Rinichii sunt răspunzători pentru filtrarea fluidelor din organism, de aceea, dacă vei observa că organismul tău reţine apa, acest lucru înseamnă că nu poate elimina excesul de fluide. De asemenea, proteina prezentă în urină este un semn clar că rinichii tăi nu funcţionează aşa cum ar trebui.

Respiraţie scurtă

Deşi respiraţia scurtă este un simptom mai puţin cunoscut, este adesea întâlnit la persoanele care suferă de afecţiuni ale rinichilor. Fluidele se acumulează în plămâni, împiedicându-te să respiri adânc. Mai puţin oxigen va îngreuna funcţiilor organismului şi va avea drept consecinţă respiraţia îngreunată.

Erupţii cutanate

În momentul în care organismul tău va fi copleşit de cantitatea de toxine, va încerca să le elimine. Una dintre modalităţi este prin intermediul pielii, care va găsi o cale de a scoate reziduurile din corp la suprafaţă. Chiar dacă pe termen scurt anumite creme te pot ajuta să calmezi simptomele, nu te vor ajuta să vindeci cauza, de aceea este important să mergi la un doctor pentru a urma un tratament corespunzător.Recente

Regina Victoria – secvențe jpeg
menopauza jpg
Tort cu mousse de capsuni Sursa foto shutterstock 1438016888 jpg
pierderi de memorie jpg
Ce se intampla daca mananci oua in fiecare zi Sursa foto shutterstock 714691903 jpg
Musaca greceasca Sursa foto shutterstock 271634957 jpg
featured image (1) (1) (1) jpg
dormitor, usa deschisa jpg
femeie zambeste jpg
cum alegi parfumul pentru partenerul tau 1068861017 jpg
Cobbler cu capsuni sursa foto shutterstock 1762492469 jpg
Exercitii subtierea taliei Sursa foto shutterstock 2165962403 jpg
obezitate jpg
femeie care se tunde sursa  Shutterstock jpg
Intepatura de albine jpg
azil de batrani png
apa termala femeie zambind jpg
Cartofi noi cu pui la cuptor Sursa foto shutterstock 1068893642 jpg
freepik com 2 jpg
Tort cu frisca si capsuni Sursa foto shutterstock 2150379391 jpg