Semne că inhalezi aer cu mucegai

1 69354 original jpg jpeg

Inhalarea aerului cu mucegai este una dintre cele mai mari ameninţări din locuinţă pentru sănătate. Aceasta reprezintă o problema gravă, care are ca urmări epuizarea fizică şi îmbolnăvirea.

Inhalarea aerului cu mucegai

Poluanţii atmosferici fac parte din viaţa de zi cu zi. Cu toate acestea,unii sunt mai nesănătoşi decât alţii. Avariile provocate de apă în clădiri pot crea mediul perfect pentru ca mucegaiul să apară şi să prospere,în timp ce micotoxinele din aer pot declanşa o multitudine de probleme de sănătate.

Printre tipurile de mucegai care se găseşte în locuinţese numără Aspergillus,Penicillium,Cladosporium,cel mai toxic fiind mucegaiul negru:Stachybotrys chartarum. De obicei,acest tip de mucegai este cauzat de expunerea la apă sau acumulare de apă pe suprafeţe mici sau întine,cum sunt hârtia şi lemnul.

Cum îţi afectează sănătatea

Când mucegaiul este inhalat în plămâni,îşi lasă amprenta în mai multe moduri. Micotoxinele sunt produse de mucegai şi multe dintre ele pot fi identificate în urină,salivă sau scaun.

Expunerea la mucegai poate cauza probleme de sănătate care încurcă medicii şi experţii,deoarece acestea par să aibă puţine simptome. În stare incipientă,este posibil ca inhalarea aerului cu mucegai să se manifeste prin inflamaţii şi printr-o creştere mică sau graduală în alergii. În stare avansată,este posibil ca expunerea la mucegai să ducă la apariţia astmului bronşic,stresului oxidativ şi probleme ale sistemului imunitar.

Principalele simptome ale inhaţaţiei aerului cu muceagi

  • dureri articulare şi rigiditate;
  • dificultăţi de concentrare;
  • oboseală fizică şi slăbiciune;
  • ameţeală;
  • probleme de respiraţie;
  • furnicături sau amorţeală la nivelul pielii;
  • sensibilitate la lumină.

Ce poţi să faci

Dacă medicul ţi-a spun că ai o sensibilitate la mucegaisau că ai fost expus la mucegai toxic,sunt mai multe lucruri care le poţi face. În primul rând,trebuie neapărat să ieşi din mediul în care trăieşte mucegaiul şi să apelezi la ajutor profesional care să elimine mucegaiul din casă. Mergi la medic pentru a-ţi recomanda ce lianţi să foloseşti în vederea eliminării toxinele din organism. Poţi apela şi la probiotice,magneziu,vitamine. Instalează în casă un filtru de aer.