Semne care indică faptul că eşti prea stresată

1 69753 original jpg jpeg

Consideri poate ca încă mai ai suficientă energie ca să rezolvi lucrurile în ritmul tău, dar în realitate este posibil ca stresul să îşi spună de mult cuvântul, fără ca tu să realizezi. Poate ar fi cazul să îţi iei concediu.

Dacă ai foarte mult de lucru la serviciu iar termenele te presează atât de mult încât nu mai poţi dormi nopţile,sau te confrunţi cu o serie de probleme în viaţa personală cărora simţi că nu le mai poţi face faţă,e posibil să suferi de stres. Iată ce simptome îţi pot indica faptul că suferi de stres:

Te doare maxilarul

Durerea de maxilar poate fi un semn al apariţiei bruxismului-scrăşnirea dinţilor-,care apare de obicei în timpul somnului şi poate fi agravat de stres,spune Matthew Messina,DDS,consilier la American Dental Association. 

Visezi ciudat

De obicei visele ar trebui să inducă o stare pozitivă,ceea ce ar trebui să te facă să te trezeşti într-o stare de spirit mai bună decât erai când ai mers la culcare,spune Rosalind Cartwright,PhD,profesor emerit de psihologie la Rush University Medical Center. Dar atunci când eşti stresat,te trezeşti mai des,ceea ce perturbă acest proces şi permite unor imagini neplăcute să se repete toată noaptea. 

Îţi sângerează gingiile

Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii brazilieni,oamenii care sunt stresaţi prezintă un risc mai mare de a dezvolta boli parodontale. Evită să mai mănânci la ore târzii,nu mai ronţăi tot timpul la birou şi fă-ţi timp să te speli pe dinţi,oricât de târziu ai merge la culcare.

Ai acnee

Stresul poate cauza acnee la adulţi. Curăţă pielea cu o loţiune care conţine acid salicilic sau masează pielea cu o cremă hidratantă astfel încât pielea să nu fie prea uscat. Dacă pielea nu răspunde la tratament în câteva săptămâni,consultă mediculpentru medicamente mai puternice.

Ai poftă de dulce

Dacă ţi-e poftă de ciocolată toată ziua,nu da vina pe menstruaţie. E posibil să fie de la stres. Cercetătorii de la Universitatea din Pennsylvania au realizat studii pe femei aflate la menopauză şi au găsit doar o mică scădere a poftei de ciocolată după menopauză,faţă de femeile mai tinere.

Te mănâncă pielea

Un studiu realizat de oamenii de ştiinţă japonezi pe mai mult de 2.000 de persoane arată că cei cu mâncărimi cronice (cunoscut sub numele de prurit) au fost de două ori mai susceptibili de a fi stresaţi faţă de cei care nu aveau mâncărimi ale pielii. 

Ai insomnie

Anxietatea şi stresul poate provoca insomnie. Un studiu realizat pe aproape 2.000 de bărbaţi şi femei a constatat că cei care se confruntau cu cele mai înalte niveluri de stres au fost de trei ori mai susceptibili de a avea insomnie decât omologii lor mai relaxaţi.