Semne clare că ai probleme cu digestia

1 72185 original jpg jpeg

Ai gaze intestinale şi te balonezi frecvent? De cele mai multe ori, în spatele acestor neplăceri stau tulburările digestive. Pe lista simptomelor care te anunţă că ai probleme cu digestia se mai numără şi alte suferinţe fizice.

Când sistemului digestiv nu mai funcţionează aşa cum trebuie,procesul de conversie al produselor alimentare în energie suferă,făcând ca alte organe să nu-şi îndeplinească funcţiile aşa cum trebuie. Starea de sănătate a sistemului digestiv depinde şi de regimul alimentar,stilul de viaţă şi chiar de cantitatea de bacterii sănătoase care se găsesc în intestine.

Stomac deranjat

Dacă te confrunţi constant cu un disconfort în regiunea abdomenului,chiar dacă acesta este unul minor sau ai arsuri – toate pot fi semne ale unui sistem digestiv nesănătos.

Poftele alimentare

Parcă ai mânca o prăjitură sau,din contra,ai vrea să ronţăi ceva sărat. Aceste pofte alimentare pot fi semne clare că ai probleme cu digestia,mai ales dacă râvneşti la ceva dulce.

Fluctuaţiile în greutate

Te-ai urcat recent pe cântar şi ai văzut că te-ai îngrăşat brusc sau poate că ai slăbit într-un timp foarte scurt,fără niciun motiv anume? Tulburările digestive pot fi o cauză potenţială a acestei situaţii cu care te confrunţi.

Depresia

În urma unui studiu recent,oamenii de ştiinţă au aflat că între depresie şi diverse tulburări digestive există o strânsă legătură. Depresia poate induce probleme digestive şi viceversa!

Erupţii cutanate

Printre simptomele unei digestiinesănătoase se numără şi alergiile pielii sau erupţiile cutanate. În cazul în care există o scădere a bacteriilor intestinale sănătoase,pielea poate suferi uneori.

Artrită

Un alt semn al unui sistem digestiv nesănătos este artrita. Dacă suferi de această boală,mergi la medic,pentru a vedea dacă sistemul digestiv funcţionează aşa cum trebuie.

Sindrom de intestin iritabil

Şi acesta este unul dintre semnele unor tulburări digestive. Sindromul de intestin iritabil este o afecţiune care se manifestă prin diaree şi balonare frecventă.