Semne neobişnuite ale diabetului pe care nu trebuie să le ignori

re31vej jpeg

Setea inexplicabilă şi senzaţia continuă de foame sunt două semne obişnuite ale diabetului, însă această afecţiune se manifestă şi prin alte simptome pe care nu le iei în calcul. Iată la ce trebuie să fii atentă, mai ales dacă eşti predispusă la diabet.

Observi unele modificări ale urinei

Dacă simţi furnicături când urinezi sau observi că urina are o culoare neobişnuite,atunci ar trebui să mergi să-ţi faci un test glicemic,care îţi va spune care este nivelul zahărului din sânge. 

Eşti în permanenţă obosită

În cazul în care te confrunţi cu o stare accentuată de oboseală,cu toate că te odihneşti şi,în acelaşi timp,îţi este şi sete,este posibil să suferi de diabet.

Ai crampe musculare

Crampele musculare pot fi şi un simptom al diabetului,nu doar al deficitului de electroliţi din corp. Aşadar,dacă ai observat că rănile ţi se vindecă mai greu şi că ţi se-ntâmplă adesea să ai crampe musculare,este necesar să consulţi un medic de specialitate.

Nu ţi-e poftă de mâncare

În timp ce unele persoane care suferă de diabet au un apetit alimentar crescut,altele se confruntă cu lipsa poftei de mâncare. Dacă ai acest ultim simptom în mod constant şi corpul îţi indică şi alte semne,este posibil să suferi de diabet.

Ai pungi sub ochi

Nu doar pierderea unei nopţi te poate face să ai pungi sub ochi a doua zi. Creşterea excesivă a nivelului zahărului din sânge duce,de asemenea,la apariţia pungilor sub ochi şi,în timp,poate afecta chiar şi vederea.